avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... evaluare medicala
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

evaluare medicala

Lucrez intr-un mediu foarte solicitant si in urma unor evaluari medicale am obtinut diagnosticul oboseala cronica. Firma la care lucrez a efectuat si ea o evaluare medicala dar rezultatul lor este " apt de munca"
Doresc sa stiu daca exista o fisa de evaluare medicala standard , folosita atat de medicii specialisti cat si de medicii angajati de catre firma la care lucrez, pentru a putea dovedi ca am fost diagnosticata gresit.Evident ca firma medicala angajata va da un diagnostic pozitiv, pentru a evita sa-mi iau concediu medical.
Cum pot dovedi ca rezultatul lor este gresit?Pot obliga firma angajatoate sa-mi plateasca cheltuielile pe care le am in urma investigatiilor medicale pe cont propriu?
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 21:54, 16 Februarie 2013

Lucrez intr-un mediu foarte solicitant si in urma unor evaluari medicale am obtinut diagnosticul oboseala cronica.


"Oboseala cronica" diagnosticata din evaluare, nu trebuie sa tina seama neaparat seama de locul de munca...Oboseala fiind CRONICA.
Da, exista o FISA TIP de evaluare.

Consultati un medic de medicina a muncii....Asteptati parerea unui consultant SSM.

Interesanta intrebare.
Dar daca nu faceti fata intereselor firmei la care sunteti angajata, ma indoiesc ca veti putea sa le intentati proces...

Asteptati raspunsurile specialistilor. Am intervenit doar cu o parere.

:innocent:
toti suntem obositi intr-un fel sau altul asta nu inseamna ca nu facem serviciul.daca ne simtim obositi ne luam concediu.
nu cred ca veti reusi sa faceti ceva.
sunt convins ca sunteti apta de munca si treaba cu oboseala e ceva de moment sau pe sistem nervos.
credeti ca daca veti sta in concediu medical o saptamana lucrurile ar sta altfel ?
Supravegherea sanatatii lucratorilor este asigurata de catre medici specialisti de medicina muncii cu care angajatorii sunt obligati sa aiba contract Angajatorii sunt obligati sa asigure fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii lucratorilor, in baza contractului mentionat mai sus. Examinarile medicale profilactice se efectueaza în baza fisei de identificare a factorilor de risc profesional, conform modelului prevazut în anexa nr. 3 din HG nr. 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor.
Medicul specialist de medicina muncii va stabili aptitudinea în munca adica capacitatea lucratorului din punct de vedere medical de a desfasura activitatea la locul de munca în profesia sau functia pentru care angajatorul a solicitat examenul medical si va completa “Fisa de aptitudine” care finalizeaza examenul medical.
Persoana examinata poate contesta rezultatul dat de catre medicul specialist de medicina muncii privind aptitudinea în munca.
Contestatia se adreseaza autoritatii de sanatate publica judetene, în termen de 7 zile lucratoare de la data primirii fisei de aptitudine în munca, care va desemna o comisie formata din 3 medici specialisti de medicina muncii si va convoaca partile implicate în termen de 21 de zile lucratoare de la data primirii contestatiei. Decizia comisiei este consemnata într-un proces-verbal si este comunicata în scris persoanei examinate medical.
Supravegherea sanatatii lucratorilor asigurata de catre medici specialisti de medicina muncii se face in baza Fiselor privind serviciile medicale profilactice detaliate în functie de expunerea profesionala pe care le gasiti in Anexa nr. 1 din HG nr. 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor. La indicatia medicului de medicina muncii, pentru stabilirea incompatibilitatilor medicale cu riscurile profesionale evaluate, examenul medical periodic poate cuprinde si investigatii de specialitate suplimentare celor prevazute în anexa nr. 1.
Angajatorul nu este obligat sa va deconteze alte servicii medicale decat cele prevazute in HG nr. 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor sau cele solicitate suplimentar de medicul specialist de medicina muncii.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa de aptitudini maryanna123 maryanna123 ca sa obtin fisa de aptitudini trebuie sa fiu trimisa direct de angajator?? (vezi toată discuția)
Medicina muncii crystyna04 crystyna04 Cine completeaza fisele de identificare a factorilor de risc profesional-lucratorul SSM/angajatorul/medicul de medicina muncii/coordonatorul departamentului ... (vezi toată discuția)
Angajatorii si medicina muncii Octavia Turbatu Octavia Turbatu http://www.legislatiamuncii.manager.ro Potrivit art. 6 din Legea securitatii si sanatatii in munca 319/2006, angajatorul are obligatia de a asigura ... (vezi toată discuția)