avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Activitate eionela

Activitate eionela

Buna ziua
Va rog sa ma lamuriti in legatura cu obiectul unui dosar, respectiv:
"Comisie rogatorie internaţională comunicare înscrisuri". O cunostinta a primit o citatie intr-un astfel de dosar, materie penala(si asta il sperie ca nu stie despre ce poate fi vorba), avand calitatea de intimat. Tot ce stie e ca are pe rol un proces de divort, el se afla in tara, iar sotia in Germania. Procesul de divort se judeca in Romania.
Multumesc
Buna ziua.
Detin o hotarare definitiva de divort, in baza careia s-a stabilit ca tatal sa plateasca pensie de intretinere pentru cei 2 copii in cuantum de "1/3 din venitul ne realizat lunar". pentru ca nu a platit, am facut cerere de executare, pe care tatal a contestat-o pe motiv ca nu este o creanta certa, pentru ca nu este stabilita o suma fixa in hotarare si el nu stie cat sa plateasca. Astfel, solicita instantei stabilirea unei sume fixe. Poate fi justificata contestatia lui? poate solicita o suma fixa?dati-mi o baza legata unde se explica mai clar, mai in detaliu ce inseamna creanta certa. La art. 663 cod civil creanta certa este cea care rezulta insusi din act, in speta hotarea definitiva.
Deci nici vorba sa calculeze angajatorul....acum, aceste sume restante, dupa primirea hotararii definitive.
Multumesc!
Buna ziua
In urma hotararii definitive de divort, s-a stabilit ca tatal sa plateasca" 1/3 din venitul net realizat lunar incepand cu data introducerii cererii, mai exact 31.10.2017". Am extras acest pasaj exact din hotarare. Fostul sot este angajat MAI si pensia se va retine pe statul de plata. Nelamurirea mea este urmatoarea: cum se vor stabili sumele din urma, adica de la 31.10.2017 si cum se vor retine ele, in ce cuantum? Sa presupunem ca se face obligat la suma de 30000 lei pentru perioada anterioara emiterii hotararii defitive. Cum se va esalona aceasta suma, pentru ca, evident va fi esalonata. In plus, ea se va suprapune cu pensia alimentara lunara care se va retine de acum in colo. Va rog sa ma lamuriti cum se procedeaza concret.
Multumesc
Atunci daca ambii am cazut de acord, cum e mai bine sa procedez ca sa fiu sigura ca voi primi pensia alimentara. Nu am incredere ca imi va plati chiar daca si-a luat acest angajament. Nu vreau sa stau luna de luna sa ma rog de el si nu e vb de cateva luni ci de ani de zile.copii sunt f mici inca. Prin cererea la notar nu rezolv problema pensiei prin poprire pe statul de plata. El a fost de acord sa-mi plateasca 1/3 asa cum spune legea, insa eu nu stiu cat reprezinta acest 1/3 din salariul sau pentru ca nu cunosc cuantumul. Din punctul meu de vedere imi va da cat va dori el, daca imi va da. Nici cu o suma fixa nu sunt deacord, pentru daca azi reprezinta ceva, "maine" s-ar putea sa nu ma ajute prea mult.
Buna ziua

Am decis sa divortam si am cazut de acord asupra tuturor aspectelor. Initial am zis ca vom merge la notar, dar pentru ca nu am incredere ca va plati pensia alimnetara pentru care s-a angajat si pentru ca nu vreau sa mai umblu ulterior, in cazul in care nu plateste, prin instanta, m-am gandit ca cea mai buna varianta pentru a i se opri direct pe statul de plata pensia alimentara de catre angajator, este divortul prin acord in instanta. Va rog sa-mi spuneti daca asta cea mai sigura cale. Cererea de divort va fi inaintata de ambii soti.
Multumesc pentru raspuns.
Dupa divort voi locui la parintii mei. De fapt pot s-o fac si inainte de demararea divortului. Ceea ce ma retine momentan este ca, necunoscand exact legea, mi-e teama sa nu gresesc luandu-mi efectiv copiii si plecand si abia apoi sa initiez divortul. As vrea sa cad de acord cumva cu el, dar nu cred ca va fi de acord cu pensia de intretinere.
Răspuns la discuția Divort
Multumesc.
Motivele pe care le-am invocat aici, desi sunt reale, stiu ca sunt greu de dovedit. Atunci va intreb: nu pot demara procedura de divort invocand doar motivul nepotrivirii de caracter, indiferent ca merg la notar sau avocat?
Discuție Divort
Care este primul pas pe care trebuie să-l fac daca m-am hotărât să divorțez? Precizez că am incercat sa stau de vorbă cu soțul, inițial a părut că este de acord sa divorțăm, dar la o discuție ulterioara mi-a spus sa fac ce vreau. Avem 2 copii minori și mă gândesc că bate in retragere pentru că probabil e conștient că are de pierdut. Motivele de divorț sunt multiple, cum ar fi violenta verbala cu scopul de a-mi insufla teamă și spunandu-mi la fiecare cearta sa plec daca nu-mi convine; alt motiv ar fi separarea financiara pe care a impus-o de vreo 3 ani,fiecare descurcandu-se pe cont propriu cu veniturile personale, eu având în sarcina copiii, iar el utilitățile lunare la apartament și nu în ultimul rând dorința lui de a nu fi controlat ,de a face ce vrea, când vrea, cu cine vrea. Nu am voie să-l întreb nimic.Avand in vedere aceste motive, consider că nu se mai poate conviețui împreună. Vreau să divorțez dar nu știu la cine să apelez prima data: notar, avocat? Sfatuiti-ma
Buna ziua

Sunt casatorita si am 2 fetite de 4 si 6 ani. Doresc sa divortez si as vrea sa stiu care sunt caile cele mai sigure de a obtine custodia copiilor si pensie alimentara.
Sotul nu mai contribuie la cresterea copiilor de vreo 3 ani,desi locuim in acelasi apartament(al lui), dar, din pacate, nu pot dovedi asta. M-ar ajuta ceva probe, inregistrari?As vrea sa fiu sigura de obtinerea unei pensii alimentare.Am inteles ca stabilirea la nivelul de 1/3 din venituri este relativa. Ce ma sfatuiti?