avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Activitate annahm11

Activitate annahm11

Pentru interventie HIPEC in Romania, diagnostic carcinom peritoneal, exista un sistem de decontare prin casa de asigurari de sanatate?
Multumesc foarte mult!
In cat timp de la decesul unuia dintre parinti se poate realiza succesiunea fara taxe majorate? Care ar fi procedura cea mai simpla? Multumesc
Buna seara! Va multumesc pentru amabilitatea de a oferi un raspuns la cazul prezentat. O seara buna!
Dreptul muncii
Speta: La nivelul unui retailer mare, un manager de departament dintr-unul din punctele de lucru observa o frauda importanta la casa intre un alt angajat si casiera. A fost sesizata echipa de securitate a magazinului si directorul care au confirmat frauda. Cei doi angajati si-au dat demisia. Conform procedurii, s-a declansat un proces de auditare prin care s-a constatat ca la nivelul magazinului, in ultimele 30 zile, unii angajati au mai incalcat procedura, cumparand insa produse cu valori mici la preturi de markdown sau nefacturand un produs de consum intern, gen biscuiti , napolitana sau facturand cumparaturile in timpul programului de lucru. Dupa 30 de zile de la initierea anchetei interne, reprezentantii retailerului din Romnania, s-au prezentat in magazin si invocand incalcarea procedurilor (dintre care unele nu au mai fost actualizate de ani buni la nivelul legislatiei actuale) le propune pe rand majoritatii angajatilor sub presiune cu chemarea politiei si intimidare, prezentandu-le incalcarile de procedura, 2 alternative: fie acceptarea demisiei cu semnarea acesteia pe loc, fie inaintarea anchetei spre instanta de judecata. Marea majoritatea a angajatilor, sub frica politiei si a dosarelor in instanta semneaza demisia. Intrebare: 1. Este legala o astfel de practica de a obliga angajatii la luarea deciziilor sub presiune? Unii dintre ei au ajuns la UPU. 2. Ce ar trebui sa faca acesti angajati, avand in vedere ca presiunea este mare iar demisia este un act de consimtire unilateral al angajatului, si nu o impunere din partea angajatorului? Mai mult directorul de magazin nu este invinuit pentru nimic, singurii pierzanti fiind angajatii si directorii de raioane. Este corect sa se concedieze toata echipa si sa se lase directorul in functie desi sub activitatea lui s-au produs toate actiunile insa acum, in fata fiecarui angajat, acesta adreseaza aceeasi intrebare: de ce nu m-ai informat? In timpul altor mandate de manager nu s-au petrecut asemenea fapte. Desigur ca este mai putin costisitor sa induci frica la nivel national prin forta exemplului negativ decat sa institui proceduri de supraveghere si sa angajezi mai multi oameni pentru eradicarea practicilor de furt. Dar oare chiar este legal? Multumesc.
Va multumesc pentru raspuns.
Va multumesc mult pentru raspunsul elaborat. Nu am locuit in Germania. Tatal copilului a ales sa plece si sa intrerupa orice relatie cu minorul.
Obtinerea restantei si a pensiei de intretinere pentru minor.
Minorul a obtinut in instanta dreptul la un cuantum lunar reprezentand pensia de intretinere. Parintele debitor se afla in alt stat si nu a si-a platit obligatia de mult timp.. Suma restanta este foarte mare (35 000 euro). Instanta din strainatate spune ca parintele rau platnic nu ar obtine venituri in acel stat si ca nu il poate obliga la plata intretinerii si nici executa deoarece nu detine bunuri pe numele lui. Ce solutii exista, cata vreme copilul nu poate obtine nici bursa sociala scolara in tara deoarece in hotararea judecatoreasca, familia este monoparentala insa copilul figureaza cu drepturi mari de intretinere din partea celuilalt parinte. Multumesc
Punerea in executare a Hotararii judecatoresti.
Buna dimineata!
In cazul in care pagubitul a castigat procesul de acordare a masurilor compensatorii potrivit Legii 10/2001, atat la Tribunalul Bucuresti cat si la Curtea de Apel, punerea in aplicare a hotararii judecatoresti de catre CNCI /ANRP presupune o solicitare din partea persoanelor pagubite sau aceasta vine de la sine? Daca da, in ce termen de la data emiterii hotararii instantei? Multumesc. O zi frumoasa!
Super! Multumesc. Un an prosper sa aveti!