avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Activitate Danaioana

Activitate Danaioana

Am să vă spun cum s-a procedat în instituția în care lucrez eu. S-a emis o dispoziție în care era specificat cand si cum se va recupera ziua de 02.12.2022 (cu respectarea prevederilor HG 96/2022 ca recuperarea să se facă până la 31.12.2022). În aceeași dispoziție era menționat faptul că celor care sunt în concediu în ziua de 02.12.2022, nu li se aplică prevederile privind recuperarea. Astfel, dacă ai vrut concediu, ai solicitat acest lucru și ți s-a aprobat.
O zi bună
Bună ziua,
In situația în care 4 frați sunt moștenitorii unei case la țară unde de 16 ani nu locuiește nimeni. (succesiunea s-a făcut, fiecare are cotă parte de 1/4)
De întreținerea casei - minimul necesar - a avut grijă doar unul dintre frați, ceilalți nu au fost interesați deloc de ce se întâmplă cu „moștenirea” lor.
Casa din păcate se degradează de la an la an, fratele care are cât de cât grijă de ea nu face investiții pt.că nu e în totalitate a lui, ceilalți frați nici nu vor să audă pentru că nu au bani de așa ceva, dar nici nu vor sub nici o formă să renunțe la partea lor.
Care ar fi totuși variantele ca acea casă să nu se prăbușească într-o bună zi? Varianta vinderii casei către un străin este exclusă.
Mulțumesc
Comunicarea respectivă este de fapt o informare a angajatorului cu privire la emiterea deciziei de pensionare. Dacă nu aveți efectiv decizia de pensionare a angajatului, nu aveți temei legal de încetare de drept. Totuși, pentru ca angajatul să beneficieze de pensia anticipată, trebuie să vă comunice decizia de pensionare. În baza acesteia încetați contractul.
Dacă aceasta este majorarea, după acest calcul, asta înseamna că cei care sunt pe Anexa II - și care au beneficiat în luna ianuarie de majorare, acum nu mai primesc nimic. Corect?
În spațiul public circulă varianta cum că și celor care au primit majorarea în ianuarie 2022, li se aplică prevederile OUG 115/2022.
Acuma cum e? Sincer nu mai înțeleg nimic :(

Cornel Vasile a scris:

Majorarea va fi 420 lei X 1/4 = 105 lei

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este permis cumulul, trebuie însă atenție la fiecare situație în parte. Cât privește opțiunea ori pensie, ori salar....au fost doar propuneri dar nu s-a concretizat nimic.
Atenție însă, dacă vorbim de pensie anticipată aceasta nu poate fi cumulată cu salariul. Dacă angajatul primeste decizie de pensionare anticipată, va putea beneficia de aceasta doar la încetarea calității de angajat.
De aceea spuneam că trebuie vazut exact care este situația despre care vorbim.
Bună ziua,
Contractul individual de muncă încetează de drept, cf.art. 56, alin.1, lit.c din Legea nr.53/2003-Codul Muncii la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.
De văzut aici dacă angajata îndeplinește aceste condiții.
Dacă nu sunt îndeplinite aceste condiții - și aici mă gandesc mai degrabă la vârstă - poate d-na a avut grupă de muncă și putea să solicite pensionarea cu reducerea vârstei. În acest caz a primit decizie de pensionare pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei de pensionare și da, poate continua activitatea până la împlinirea vârstei standard de pensionare.
O situație similară am avut și eu. Am fost 8 ore la muncă, dupa amiaza am fost testată pozitiv. Concediu medical din acea zi, iar acele ore lucrate le-am valorificat printr-o zi liberă plătită.
În cazul în care aveți ore lipsă, părerea mea este că da, le-ați putea folosi, deoarece practic au fost lucrate, nu?
Răspuns la discuția vechime in munca
Dacă are lucrat 1 an de zile cu 2 contracte încheiate în aceeași perioadă, (deci se suprapun perioadele), vechimea în muncă este de 1 an.
Nu se dublează vechimea. Va conta însă venitul obținut din cele două contracte la stagiul de cotizare.
Bună ziua,
Mă confrunt cu o situație și vă rog să mă ajutați să înțeleg prevederile legale în acest sens.
Datele problemei: Instituție publică, salariată - personal contractual - născută în luna martie 1956; în luna decembrie 2020, atinge stagiul minim de cotizare, deci 15 ani vechime.
Așadar, chiar dacă a îndeplinit vârsta de pensionare în anul 2016, nu a avut stagiul minim de 15 ani decât în decembrie 2020.
Salariata în cauză depune o cerere în termenul legal prevăzut de lege, pentru menținerea în activitate până la 65 de ani. (conf.art.56, alin.1, lit.c), din Codul Muncii, vârstă pe care o împlinește în luna martie, 2021.
Termenul luat în considerare pentru depunerea cererii a fost acela de 30 de zile anterior îndeplinirii cumulativ a condițiilor de pensionare pentru limită de vârstă, deci vârstă și stagiu minim, condiții îndeplinite în decembrie 2020.
I se aprobă menținerea în activitate până la 65 de ani, deci până în această lună, martie, 2021.
Spuneti-mi vă rog, dacă până la acest moment s-a procedat corect din punctul de vedere al angajatorului date fiind datele concrete ale speței.
La împlinirea vârstei de 65 de ani de către salariată, angajatorul procedează la încetarea de drept a contractului individual de muncă.
De aici marea problemă!! Se invocă de către salariată prevederile art.56, alin.4 prin care ”Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile înainte de data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare şi cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi menţinut în aceeaşi funcţie maximum 3 ani peste vârsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de muncă.”
Vă rog să-mi spuneți, este incidentă această prevedere în situația expusă mai sus? Dacă da, de ce?? Dacă nu, în ce situații și cine (barbatul sau femeia) poate să rămână în activitate?
Imi cer scuze pentru postarea destul de lungă însă am dorit să fiu cât mai bine înțeleasă.
Mulțumesc!
Conform OUG 226/2020, art.1, alin. (3)
În anul 2021, începând cu luna ianuarie, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se menţine cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2020, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.

Vă rog să-mi spuneți cum se calculează indemnizația pentru titlul științific de doctor, ținând cont de prevederea legală de mai sus și de HG nr.4/2021, care stabilește salariul minim brut pe țară.
Se știe că această indemnizație se calculează ca fiind 50% din salariul minim brut pe țară, Rămâne plafonat la nivelul lunii decembrie 2020 sau calculăm la noul salariu minim?
Mulțumesc