avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Activitate barta001

Activitate barta001

Multumesc ptr raspuns,
Dupa analiza amanuntita eu pot sa zic ca pana la data semnarii contractului 08.12.2006 n-am vazut nici o modificare la articolul 10 si18 fata de textul original publicat in 1992.


Ordonanta 21/1992
"Art.10 Drepturile consumatorilor, la incheierea contractului sint: a) libertatea de a lua decizii, la achizitionarea de produse si servicii, fara a li se impune in contracte clauze care pot favoriza folosirea unor tehnici abuzive in vinzare, de natura a influenta optiunea acestora;
b) de a beneficia de o redactare clara si precisa a clauzelor contractuale, inclusiv a celor privind caracteristicile calitative si conditiile de garantie, indicarea exacta a pretului sau tarifului, precum si stabilirea cu exactitate a conditiilor de credit si a dobinzilor.
Art. 18 Consumatorii au dreptul de a fi informati, in mod complet, corect si precis, asupra caracteristicelor esentiale ale produselor si serviciilor oferite de catre agentii economici, astfel incit sa aiba posibilitatea de a face o alegere rationala, in conformitate cu interesele lor, intre produsele si serviciile oferite si sa fie in masura sa le utilizeze, potrivit destinatiei aces tora, in deplina securitate. "

aveti o idee pe ce sa bazat banca cand a zis ca OUG 21/1992 nu era in vigoare la data semnarii contractului.
Im-i puteti zice cand a intrat in vigoare OUG 21/1992.
Conform citatului de mai jos dintr-un raspuns al bancii in 08.12.2006 inca nu era in vigoare. ...???
Multumesc

"Totodata precizam faptul ca, creditul detinut de dumneavoastra a fost contractat in data de 08.12.2006, respectiv inainte de intrarea in vigoare a prevederilor OUG nr. 21/1992."