avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate sheerbliss

Activitate sheerbliss

Răspuns la discuția Taxe divort-locuinta proprietate
avand in vedere ca exista acordul partilor, cel mai simplu este sa mergeti la notar, mai ales ca de la 1 oct au in competenta si divortul celor ce au copii minori. Taxa este de 500 lei + tva (deci 620 lei) si include toata procedura. Nu exista prevederi despre cine trebuie sa suporte costurile, fiind pe cale amiabila 50/50 este rezonabil (sau in orice alt mod conveniti).Trebuie insa sa stiti ca trebuie sa fiti de acord ambii asupra unor elemente: numelui purtat dupa divort, locuinta copilului dupa divort, exercitarea in comun a autoritatii parintesti, modalitatea de pastrare a legaturii cu minorul a parintelui care nu locuieste cu minorul si stabilirea contributiei parintilor la cheltuielile privind crestearea, educarea. vi se da un termen de 30 zile de la inregistrarea cererii de divort iar in aceste 30 de zile se va face o ancheta psiho sociala de catre autoritatea tutelara iar daca minorul are peste 10 ani va fi audiat de catre notar (in prezenta parintilor, spre deosebire de instanta). Daca totul este in regula, dupa cele 30 de zile vi se va emite certificatul la divort. tot atunci veti face un act de lichidare al regimului matrimonial, adica un act prin care se declara contributia fiecarui sot la bunurile dobandite in timpul casatoriei.astfel, se va spune exact cat a contribuit fiecare la dobandirea bunurilor. ultimul pas este partajul. acesta se taxeaza in functie de valoarea bunurilor pe care le impartiti.
Răspuns la discuția Noutãþi în materia succesiunii
Pe langa cele de mai sus important este si posibilitatea dezmostenirii (nu totala ce-i drept) si faptul ca trebuie incheiat un act de lichidare al regimului matrimonial prin care se declara cotele de contributie ale sotilor (in cazul in care a ramas un sot supravietuitor), plus ca de acum mostenirile se accepta numai sub beneficiu de invertar, indiferent de varsta mostenitorului (adica cel ce accepta mostenirea raspunde numai in limita activului succesoral pentru pasiv - lucru important avand in vederile datoriile tot mai mari ale romanilor)
Răspuns la discuția Înscriere în cartea funciarã
ati spus ca ati mostenit prin donatie...diferenta e mare. ati mostenit in urma decesului mamei sau ati dobandit proprietatea pentru ca mama v-a facut o donatie? Daca s-a intamplat acest din urma lucru, ati fost la notar pentru autentificare. Atata timp cat imobilul avea cadastrul facut si dreptul de proprietate era intabulat pe numele mamei, notarul are obligatia de a trimite imediat (in aceasi zi sau cel tarziu a doua zi) toate actele prin care se dobandeste un drept de proprietatea la biroul de carte funciara in raza caruia se afla imobilul dobandit. Astfel se produce inscrierea - nu mergeti dvs. personal la ei si le solicitatati intabularea. Dupa doua-trei saptamani de la semnarea actului puteti sa intrebati la notariatul la care ati facut actele daca au primit incheierea de intabulare (o hartie care atesta ca s-a schimbat numele proprietarului si astfel dreptul dvs. este opozabil si tertilor). Este foarte important sa va ridicati de la notar acea hartie in original si sa o pastrati cu toate actele de proprietate pentru ca o viitoare vanzare, ipotecare, orice fel de act de dispozitie asupra imobilului nu se va putea face in lipsa acelei incheieri de intabulare.