avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Activitate ina_gretcan

Activitate ina_gretcan

Buna ziua, va cer parerea pe interpretarea art. 90 alin. (4) din Legea 188/1999: "Transferul in interesul serviciului se face intr-o functie publica de aceeasi categorie, clasa si grad profesional cu functia publica detinuta de functionarul public sau intr-o functie publica de nivel inferior", respectiv, daca se poate face transferul unui consilier pe un post de inspector, avand in vedere ca toate conditiile din fisa postului sunt indeplinite (studii, vechime in specialitate). Apreciez ca in acest caz "categoria" este aceea a functiilor publice de executie.
Multumesc, toate bune.
Multumesc de raspuns, dar...
Nu cred ca se mai poate emite vreo dispozitie de imputatie, respectiva persoana nemaifiind nici functionar public, nici angajatul altei persoane juridice.
Intrebarea mea viza tipul de actiune in justitie pe care o pot promova pentru a recupera silit prejudiciul, asadar ati opta pentru raspunderea reglementata de statut sau pe cea delictuala de drept comun?
Cu multe multumiri.
Buna ziua tuturor!
Care credeti ca trebuie sa fie regimul juridic aplicabil in cazul unui prejudiciu produs de un fost functionar public, prejudiciu constatat dupa incetarea calitatii de functionar? Sa fie raspunderea prevazuta la art. 86 din Legea 188/1999? Sa fie raspunderea delictuala?
Multumesc si Craciun fericit!
perfect adevarat, insa, ca fost angajator, institutia nu poate folosi integral dispozitiile Legii 188/1999 si ma refer mai ales la dispozitia de imputare pe care nu o mai poate emite, nemaiavand raporturi de serviciu cu fostul functionar. solutia pe care o vad este ca (si apreciez anticipat o confirmare) institutia sare peste dispozitie, incearca amiabil stingerea creantei si, in caz contrar, se adrseaza instantei de contencios. zi excelenta!
buna ziua, detaliile ar fi urmatoarele:
- functionar public, pensionat intre timp, nu depune in termen o solicitare de rambursare sume CAS si sumele nu mai pot fi recuperate, creand prejudiciu institutiei;
- abia dupa pensionare, se constata prejudiciul amintit;
- avand in vedere calitatea de fost functionar public, raspunderea civila se va angaja in baza Legii 188/1999 sau a Codului muncii?
cu multumiri anticipate.