avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Activitate carolinagherman

Activitate carolinagherman

Am redobandit apartamentul confiscat de stat in urma unei decizii judecatoresti prin care s-a anulat contractul de vanzare cumparare. Vechiul proprietar a parasit in ascuns apartamentul lasand neachitate taxele de intretinere pe 7 luni, in valoare de 969 lei .
Aceasta suma a fost trecuta in procesul verbal de inchiat cu ocazia deschiderii apart. de fata fiind ca martori presedintele asociatiei si dministratorul . Aceasta suma imi este imputata mie desi apart. nu a fost cumparat. Administratorul putea acoperi partial suma din fondul de rulment . dar nu a facut-o . In schi,b am mai platit 300 lei penytu fondul de rulment
Schimbandu-se administratia, vechiul administrator nu a predat nici un document nici un ban noii administratii pe motiv ca vechiul administrator crea sa faca bilantul pana in luna in care a fost inlocuit iar noul administrator vrea sa inceapa anul de la 1 ian , anul in care a intrat in functie .
Noua administratie a cerut de la toata lumea un nou fond de rulment pe motiv ca vechiul adm a furat banii dar nici un demers nu a fost facut pentru a fi recuperati .
In noua administratie, desi platesc regulat ce taxele de intretinere mi se adauga suma neachitata de vechiul proprietar. Am mostenit datoria dar nu si fondul de rulment.
Acum, cu openalizari de 30 lei pe liuna datoria este de 1600lei si am fost amenintata ca asociatia va pune sechestru pe bunuri si pe apart. daca nu achit aceasta datorie ce consider ca nu imi apartine.
Cum pot sa ajung la liman ? Am impresia ca noul presedimte si-a facut o ambitie personala din acest obiectiv. In plus de mai bine de 4 luni este afisat la avizier ub raspuns al presedintelui la o sesizarea mea .
Multumesc anticipat pentru eventualele solutii .
Răspuns la discuția divortat sau casatorit
casatoria avut loc in Romania iar divortul in canada
A propos de intrebarea citita adineaori despre casatorie si divort . amandoua in UK
O persoana casatorita ce s-a stbilit in strainatate si apoi a divortat ce statut are in Romania ? persoana este casatorita sau divortata?
Sambata , am constata ca in vecini de terenul meu. chiriasii au taiat arborii (diametru 70-80cm) de pe proprietate avand in vedere ca trebuie sa se mute in primavara . Proprietarul locuieste in provincie si nu am coordonatele ca sa il avertizez . Daca vor continua vor taia si arborii fructiferi, asa cum s-a intamplat pe proprietatea mea cand am inceput demersurile pentru eliberarea casei ce era ocupata ilegal Am cautat pe situl primariei cineva care sa se ocupe de arborii de pe terenul privat dar imposibil de gasit . Poate puteti sa imi idicati cum i-as putea opri ? Discutand cu ei mi-au spus ca erau coaci ce se uscau desi toata vara le-am admirat coroana verde .
aici nu inteleg prea bine. Care este diferenta in interpretarea la noi si interpretarea CEDO cand este caz de lipsa de interes din partea altor mostenitori ?
Sora care a scris o renutare partiala ce poate face ? sa renunte la tot ? sa acepte partea ei la tot ?
Persoana a carui parinti doresc sa stiu cum ii chema , a trait la inceputul secolului trecut . Era intr-o comuna langa Cernauti in 1916 cand a nascut un copil .
Din actul de deces a acestui copil stiu numele mamei si al tatalui . Eu am nevoie sa stiu numele bunicilor acestui copil din partea mamei.
deci, am nevoie de numele parintilor mamei care a nascut copilul in 1916!
Răspuns la discuția Drept de mostenitor.
Matusa a decedat intai si dupa ea s-a facut sucesiunea 1/2 tatalui meu si 1/2 sotului ramas in viata .
As avea nevoi sa cunosc numele parintilor unei persoane despre care singurele informatii sunt :
in 1916 se gasea intr-o localitate in Bucovina langa Cernauti si acolo , casatorita fiind a dat nastere unui copil. Cunosc numele ei si a sotului dar nu si numele ei la nastere si numele parintilor .
Cine stie ce demersuri trebuie efectuate, unde, in ce limba ? :(
Pana la ce generatie se poate revendica dreptul de mostenire ? am eu vre-o prioritate ca mostenitor a 1/2 din bunurile matusii mele ce i-au revenit tatalui meu fata de o persoana care revendica cealalata 1/2 din bunurile matusii ce revenisera sotului matusii mele in situatia in care matusa mea nu a avut copii?
Mostenitoarea pretendenta este a doua sotie a unu domn decedat, a carui prima sotie era fiica unei doamne despre care se pretinde ca era sora cu sotul matusii mele . Ori nu exista nici un act in care sa se dovedeasca faptul ca sotul matusii mele si aceasta doamna au fost frate si sora, ca au avut parinti comuni , ca afost infiata sau alt caz. Absolut nici un act . Cum pot gasi actul de deces a acestei presupuse surori ? singura informatie este numele ei, inscris in actul de deces al fiicei sale .
Daca se dovedeste ca nu exista relatia de frate-sora intre sotul matusii mele si mama primei sotii a Dlui decedat, deci aceasta a doua sotie a lui, nu are calitate de mostenitoare ce se intampla cu 1/2 parte din bunurile matusii mele ce le mostenise sotu ei ? Cui revin ?



in 2004 am dat imputernicire fratelui meu de a se ocupa cu recuperarea cf. legii 10/2001a trei imobile nationalizate in 1950 ce au apartinut parintilor nostrii cf. Sora mea a dat o declaratie autentificata prin care renunta la tot in afara partii ce i se cuvine din casa in care s-a nascut
Eu i-am dat o imputernicire generala in care am inscris toate proprietatile .
Fratele meu a facut demersurile necesare pentru toti trei in cazul casei parintesti dar apoi a cerut restul in nume propriu. Este drept toti acesti ani , nici eu nu mi-am manifestat interesul si nu am participat financiar la nici o cheltuiala , onorariu avocati, evaluari, acte notariate, etc. etc .
Acum cand a castigat unul din imobile prin proces in numele lui si este pe cale sa il castige si al doilea, totul fiind achitat numai de el, eu mai am dreptul la ceva ?
:(