avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Activitate membruEvaluator

Activitate membruEvaluator

Discuție publicitate
pot sa public mesaje de sarbatori prin achizitie directa utilizand OUG 34, art. ART. 58, adica sa ma incadrez in valoarea anuală cumulată, fără TVA, estimată ca fiind mai mica decât echivalentul în lei a 15.000 euro.

Răspuns la discuția licenta
nu se incalca niciun principiu?
Discuție licenta
poate fi considerat eligibil un ofertant al carei licente este obtinuta pe parcursul evaluarii ofertei? In fisa de date nu s-a specificat in mod expres "sa fie valabila la data depunerii ofertelor".
multumesc
Pentru demonstrarea capacitatii de exercitare a activitatii profesionale, s-a solicitat ca operatorii sa detina licenta ANRSC, (clasa 1, 2 sau 3), pentru activitatea de curatare si transport a zapezii de pe caile publice si mentinerea in functiune a acestora pe timp de polei sau inghet, avand in vedere ca activitatea supusa licitatiei se desfasoara pe drumurile principale din localitati.
Operatorul X , lider al asociatiei, a depus in oferta declaraţie pe propria răspundere privind cerinţele de calificare, în conformitate cu art. 11, alin 4 din H.G.R. nr. 925/2006, în care specifica detinerea personala a acestei licenţe.
În documentele depuse ulterior pentru demonstarea acestei cerinte operatorul X a depus un angajament ferm prin care un terţ îl susţine cu licenţa ANRSC.
Ca urmare comisia de evaluare, conform prevederilor art 35 din HG 925/2006 si ale art. 201 din OUG 34/2006 al.(1), a solicitat clarificări ale documentelor prezentate de operatorul X pentru demonstrarea îndeplinirii criteriilor de calificare.
Ofertantul, lider al asocierii, a răspuns , în termen, prezentând licenţa în nume propriu, licenţa eliberată în aceiasi data cu prezentarea explicaţiilor solicitate. Asociatul ( 49 %) nu a prezentat aceasta licenta.
În acest caz oferta depusa de ofertantul X, liderul asocierii, este inacceptabilă pentru ca nu îndeplineşte una dintre cerinţele de calificare stabilite în documentaţia de atribuire?
multumesc pentru raspuns. Dar mai clar speta este care va fi decizia autoritatatii contractante daca operatorul economic a depus mai multe contracte pentru experienta similara?. fiecare contract similar acopera necesitatea pentru cate un lot dar valoarea solicitata " pe care trebuie să o aibă acel contract, trebuie sa fie acoperitoare pentru toate sectoarele la care participă". Achizitie este in curs de desfasurare, nu mai pot fi solicitate clarificari.
SPETA:
Numar anunt de participare: publicat pe 13.09.2011
Tipul procedurii: Licitatie deschisa
Impartire in loturi si trebuie depuse oferte pentru unul sau mai multe loturi
Pentru a demonstarea capacitatea tehnică/profesionala, in fisa de date a achizitiei, s-a solicitat ca cerinţă minimă pentru experienţă similară – un contract finalizat în ultimii 3 ani, având ca obiect prestări de servicii similare cu categoria de lucrări supusă procedurii, cu valoare fără T.V.A., care să respecte cerinţa tabelului anexat :
Sector Valoarea minimă a contractului pentru experienţă similară / sector
- lei Fără T.V.A.-
Sector I 1.000.000
Sector II 1.100.000
Sector III 1.100.000
Sector IV 1.000.000
Sector V 1.200.000
Sector VI 750.000
Sector VII 1.200.000
Sector VIII 1.000.000
In cazul in care un ofertant depune oferta pentru toate sectoarele de drum supuse procedurii, acesta poate depune ca expeienta similară un contract de servicii finalizat in ultimii 3 ani, similar cu categoria supusa procedurii, avand ca obiect tipul de serviciu supus procedurii de achizitie.
Valoarea pe care trebuie să o aibă acel contract, trebuie sa fie acoperitoare pentru toate sectoarele la care participă.
Intrebarea 1. Daca un ofertant participa la sectoarele I,II,III,IV,V dar depune pentru dovedirea experientei similare un contract de 4.000.000 lei poate fi declarat eligibil pentru trei sectoare ?
Intrebarea 2. Daca anuntul de participare a fost publicat pe 13.09.2011 iar pe 14 septembrie a fost emis ordinul 509 privind formularea criteriilor de calificare şi selecţie aceasta procedura, aflata in perioada de evaluare, se supune acestui ordin?