avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Activitate lavys

Activitate lavys

Exista o alta prevedere care interzice angajarea administratorului de S.A. la un S.R.L. al carui asociat unic este societatea pe actiuni?
O societate pe actiuni are un Consiliu de Administratie compus din 3 membri. Unul dintre administartorii societatii pe actiuni poate fi angajat cu contract individual de munca la un S.R.L. la care respectiva societate pe actiuni este asociat unic?
Art. 137 indice 1 din Legea 31/1990 prevede ca "pe durata indeplinirii mandatului, administratorii nu pot incheia cu societatea un contract de munca". Este aplicabila aceasta prevedere si in cazul expus de mine?
O societate comerciala cu profil agricol, incheie contracte de vanzare-cumparare , societatea avand calitatea de cumparator de produse-agricole, in speta floarea-soarelui. Societatea plateste floarea-soarelui in avans in luna ianuarie , cu obligatia pentru vanzator , ca la recolta sa vanda produsul cumparatorului. Avansul se acorda pentru infiintarea si intretinerea culturii. Se poate prevedea in contract o clauza de percepere a unei dobanzi, sa zicem de 2%/ luna din suma acordata ca avans .
Mentionez faptul ca societatea comerciala nu este inregistrata ca institutie de credit.
Se poate prevala societatea de prevederile Ordonantei 13/2011 referitoare la dobanda legala remuneratorie? Daca da, care este nivelul dobanzii care se poate prevedea in contract?