avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Activitate titiC

Activitate titiC

Răspuns la discuția TAXA SUCCESIUNE
multumesc.In cazul acesta se poate ca unul dintre frati sa nu mai aiba drept la cota parte din ce i s-ar cuveni de pe urma parintilor?
Discuție TAXA SUCCESIUNE
buna ziua,as dori sa stiu si eu daca se poate face prin tribunal o succesiune sau partaj asupra unui imobil,in urma decesului ambilor parinti,la date diferite in timp,iar urmasi sunt mai multi frati ce ar avea drept la acel imobil
Răspuns la discuția pensie de urmas
MULTUMESC MULT!!
Discuție pensie de urmas
Buna ziua.As dori sa aflu si eu daca exista posibilitatea obtinerii unei pensii de urmas a unei persoane cu dezabilitati si care beneficiaza doar de o indemnizatie de handicap. Mentionez ca respectiva persoana nu a lucrat niciodata{este bolnava de la nastere,are grad 1 de invaliditate}Tatal ei a murit acum 10 ani si de pe urma lui a beneficiat mama ei de pensie de urmas.Acum a ramas singura dupa moartea mamei.Are vreun drept la o pensie de urmas sau o altfel de pensie? Are peste 40 de ani deja respectiva persoana. Va multumesc anticipat.
Discuție succesiune
ce documente trebuiesc pentru succesiune dupa decesul ambilor parinti,unul acum 9 ani{succesiune neefectuata} a unei case si teren aferent? Succesori sunt 4 copii ai defunctilor.Va multumesc
Răspuns la discuția Executare silita
si daca creditul nu a fost girat cu apartamentul?
buna ziua.As dori si eu o lamurire intr-o problema.Am instrainat acum ceva timp apartamentul meu proprietate personala unuia dintre copiii mei printr-un contract de v.c. cu conditia de intretinere a mea,contract intervenit in urma unor problem medicale pe care le-am suferit nu demult.Eu am si in present rate la 2 banci {de nevoi personale} ,pe care din cauza faptului ca am fost nevoit sa ma pensionez pe caz de boala {si implicit mi-au fost reduse veniturile}si in conditiile actuale de majorare a ratelor din cauza devalorizarii leului fata de valute,sunt in imposibilitate de a mai achita ratele .Intrebarea mea este daca in conditiile de neachitare a ratelor poate fi afectat copilul meu prin executarea locuintei care este acum pe numele lui.Va multumesc anticipat
Buna ziua.Sunt o persoana cu handicap grav,nerevizuibila,ce beneficiaza de indemnizatie de insotitor.Intrebarile mele,daca poate cineva sa-mi raspunda, fiind in cunostiinta de cauza,sunt: unde pot sa ma interesez de situatia indemnizatiei de insotitor(in afara de primaria locala)tinand cont ca nu am mai primit-o de 3 luni? Am inteles ca aceasta indemnizatie se efectueaza de la bugetul de stat prin intermediul primariilor. Intr-o comuna din jud. Olt sunt cu indemnizatiile la zi iar in comuna mea din jud Dambovita nu s-au achitat de 3 luni.Exista alt buget de stat pentru fiecare judet? In LG 448/2006 la art.44 al.b se spune ca primariile au obligatia de a asigura si de a garanta plata indemnizatiei.In situatia cand autoritatiile de la primarie dau din umeri zicand ca nu sunt fonduri ce as putea face? Unde sa ma interesez si ce as putea face in acest caz?
buna seara! in urma unei hotarari de partaj definitiva, am de platit fostei sotii sulta de 25000 eur. Aceasta, fara sa ma notifice, a apelat la un executor judecatoresc de la care am primit somatie imobiliara prin care in termen de 15 zile trebuie sa achit 25.000 eur sulta plus 8794 cheltuieli de executare din care fac parte: onorariu exec. 6300 lei +1512 TVA precum si cheltuieli de executare de 982 lei.Sunt corect stabilite aceste cheltuieli de executare la valoarea sultei pe care o am de achitat? Aceste cheltuieli sunt obligatorii in sarcina mea? Se mai pot negocia aceste cheltuieli, avand in vedere ca am un venit mic si imprumut bancar pentru acea sulta?

buna ziua. As dori sa stiu si eu daca printr-o citatie din care sunt instiintat de catre un executor judecatoresc sunt obligat sa achit sulta in urma unui partaj cu sotul plus onorariul executorului si cheltuielile atata vreme cat pana la aceasta citatie nu am fost instiintat de un termen sisau modalitate de a achita aceasta sulta catre sot,fiind astfel pus in fata faptului de a achita inclusiv taxele executorului judecatoresc.Mentionez ca de la ultima sedinta de partaj cu sotul nu am primit nici o hotarare judecatoreasca definitiva prin care sa stiu ce s-a hotarat,termenul de achitare a sultei catre sot,in schimb am primit o citatie de executare silita plus onorariul si cheltuieli.Este normal sa fiu obligat la asemenea cheltuieli inainte sa iau la cunostiinta o somatie de achitare a sultei?


daca achit sulta si nu am bani de achitare a onorariului de executor si cheltuieli, mai pot fi executata silit?