avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Activitate Ramona88

Activitate Ramona88

Ramona88 a scris:

Ce parere aveti despre Sintezele pentru pregatirea examenului de admitere si definitivare in profesia de avocat: Drept civil, Drept procesual civil, OEPA, Drept penal si Drept procesual penal? Invata cineva dupa ele?


de la Editrura Nomina ale lui Eduard Dragomir si Roxana Palita.
Ce parere aveti despre Sintezele pentru pregatirea examenului de admitere si definitivare in profesia de avocat: Drept civil, Drept procesual civil, OEPA, Drept penal si Drept procesual penal? Invata cineva dupa ele?
romarta123 a scris:

buna ziua, stiti cumva pana la ce data se face inscrierea pentru barou? nu gasesc nicaieri informatia. va multumesc!


Cererile de înscriere a candidaţilor la examen, se vor depune în intervalul 01 august 2013 - 21 august 2013 la secretariatul baroului la care candidatul urmează să-şi desfăşoare activitatea în cazul în care va fi declarat admis.
andaanduta a scris:

poate cineva sa imi recomande o carte/autor pentru capitolul Persoanele


Cartea lui Ovidiu Ungureanu, Cornelia Munteanu: ,,Drept civil. Persoanele in reglementarea noului Cod civil", Editia a 2-a revazuta si adaugita, Editura Hamangiu, 2013 contine toata tematica cu privire la persoane. Succes!
Ce imi recomandati pentru Procedura Civila? Ciobanu, Boroi, Briciu sau Tabarca? sau altele? Multumesc! Spor!
Vreau sa dau la Barou in toamna, am citit unele pareri si ii rog pe cei care au dat anul trecut examenul sa postreze si tematica din octombrie 2012, deoarece am unele nelamuriri. In ceea ce priveste tematica pentru 2013 am fost informata ca abia in vara se va afisa, ceea ce mi se pare cam tarziu. Va multumesc!

Laura Ciobeica a scris:

Executarea obligatiilor. Plata si executarea silita a obligatiilor.
Prezentarea a fost sustinuta in cadrul Conferintei “Noul Cod civil” organizata in 12-14 septembrie de Voicu & Filipescu SCA in colaborare cu Asociatia Societatilor Financiare.
[ link extern ]
[ link extern ]
Bafta la examen! :luck:
L.C.



Iit multumesc pentru raspuns, dar in acest slide am gasit reguli generale privind executarea silită a obligațiilor, dar nu se aduce referire la vreo modificare prevazuta in Noul Cod de procedura civila.
Am manualul "Drept Procesual Civil", autor Florea Magureanu, dar nu gasesc referiri la Noul Cod de procedura civila. Multumesc oricum!
Sunt studenta la drept si am ca tema de licenta ,,Executarea silita in reglementarea Noului Cod de Procedura Civila. E o tema destul de ambitioasa, deoarece caut de ceva timp informatii si nu sunt suficiente pentru a porni lucrarea. Va rog sa imi recomandati cateva materiale sau daca aveti posibilitatea sa postati cateva informatii utile sau modificarile aparute. Va multumesc!