avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Activitate popa_iulia

Activitate popa_iulia

Buna ziua,
Ma aflu in postura de a returna 400 de lei fostei firme angajatoare si as vrea sa stiu in ce masura trebuie sa platesc eu acesta eroare. Pana in luna iunie am fost angajata unei firme de outsourcing plecand prin demisie de la dansii in 20 iunie, cu toate actele in regula (lichidare, incetare contract munca etc). In luna iulie mi s-a virat pe card salarul de pe luna precedenta+suma aferenta zilelor de CO neluate+plata ore suplimentare de noapte si zi, fara a beneficia de un fluturas de salariu care sa defalcheze suma totala. (fluturasul se furniza la cerere iar ridicarea lui se facea de la sediul firmei). In conditiile astea in luna septembrie am primit un telefon de la reprezentantul firmei de contabilitate ce are contract cu fostul meu angajator, prin care eram anuntata ca salariul din luna iunie a fost calculat gresit, fiindu-mi calculate gresit orele de suplimnetare de noapte => trebuie sa restitui 400 de RON. Mentionez ca in perioada demisiei mele s-a introdus acea prevedere in Codul Muncii prin care orele suplimentare de zi si noapte trebuie clar evidentiate pe statul de salariu. In timpul acesta softul contabil al firmei a produs anumite erori la unii angajati calculandu-ni-se gresit salariul (unora in +, altora in -). Dupa telefonul din septembrie al celor de la contabilitate am inceput sa adun informatii legate de acest topic. Doresc sa stiu care este si punctul dvs. de vedere, trebuie sa restitui suma fostului angajator sau aceasta va fi stinsa prin asumarea raspunderii de catre administratorul firmei si contabila care semneaza statele de salarii si ulterior lichidarea? Multumesc anticipat!