avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate danstefan

Activitate danstefan

Vreau sa dezvolt o platforma web de externalizare proiecte in regim si destinat liber-profesionistilor. Problema este din punct de vedere juridic ,vreau sa stiu daca este posibil asa ceva legal , si fiscal cum as putea proceda sa fie totul okey.
Site-ul va avea punte financiara cu serviciul PayPal si de acolo cu bancile romanesti (as putea face si sa aiba direct prin transfer electronic). Dealtfel PayPal urmeaza anul viitor sa se impuna mai bine pe piata romaneasca si va fi folosit din ce in ce mai des de romani. Functionalitatea de baza a site-ului consta in publicarea de catre firme sau persoane fizice autorizate sau persoane fizice, proiecte din diferite domenii (web design, arhitectura, programare, graphic design, etc.) in principiu proiecte care se pot realiza de acasa cu ajutorul calculatorului personal.
Site-ul va fi securizat cu diferite sisteme pentru tranzactii cum ar fi ESCROW. Se publica un proiect se da la licitatie si utilizatorul cu cea mai buna licitatie care consta din mai multe criterii cum ar fii: oferta de cost, recomandari (reviews) primite din proiecte anterioare (daca e cazul),portofoliu ,specializari, etc. va fi ales de catre angajator ,cel care a publicat proiectul. Se elibereaza inainte de proiect un avans (optional) pentru incredere (inghetat in system = ESCROW), si suma va fi eliberata odata cu primele progrese in proiect sau la sfarsit de proiect cand clientul este multumit, important e ca utilizatorul sa vada ca angajatorul are alocat fonduri macar ptr. o parte din proiect. Dupa ce utilizatorul si-a primit plata el ii poate retrage pe contul lui de PayPal si de acolo catre contul sau din Romania sau direct prin wire transfer.
Sistem va percepe un procent de 5-7% din valoarea proiectului plus PayPal 2 USD per tranzactie .
Acum vreau sa stiu ce optiuni as avea sa fac acest system sa functioneze legal in Romania fara ca sa fie probleme din punct de vedere fiscal. Ce optiuni sunt?!

Va multumesc anticipat!