avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate ema2222

Activitate ema2222

Răspuns la discuția demisie
Am facut-o in dublu exemplar:unul l-am pastrat pt mine cu nr de inregistrare si celalalt l-am depus la resurse umane.
Discuție demisie
In momentul cand iti dai demisia si angajatorul e de acord cu ea fara a mai sta in perioada de preaviz, mai trebuie sa mai semnezi o alta foaie pe care angajatorul informeaza directia munci cu incetarea contractului de munca? Daca mi-am dat demisia si mi s-a aprobat de ce trebuie sa mai semnez si alte doc? Legal ce poate sa se intample daca nu ma prezint(specific ca sunt plecata din loc respectiva). Multumesc
Răspuns la discuția Preaviz in demisie
Exista si proba cu martori dar acestia sunt speriati din cauza posibilitatii pierderii locului de munca
Răspuns la discuția Preaviz in demisie
Exista si proba cu martori, dar acestia sunt prea timorati si le este frica de pierderea locului de munca.
Doresc un raspuns concret, concis si documentat, cu spete pro si contra.
Răspuns la discuția Preaviz in demisie
Exista si o dovada srisa a abuzului in sensul " În concluzie, doamna.............,aveti de ales preluaţi gestiune sau va dati demisia, în caz contrar vom lua masuri disciplinare, mergind pina la desfacerea contractuilui de munca". semnata si parafata cu stampila institutiei.
Credeti ca se poate da NUP pentru asa ceva?
Răspuns la discuția Preaviz in demisie
Cu privire la hărţuirea morală la locul de muncă, aceasta se traduce printr-un comportament iraţional, repetat, faţă de un angajat, constituind un risc pentru sănătate şi securitate. Hărţuirea morală la locul de muncă poate să implice o exercitare greşita a unei funcţii sau abuz de funcţie, faţă de care persoanele vizate pot întâmpina dificultăţi în a se apăra. Hărţuirea morală poate implica atât agresiuni verbale şi fizice, cât şi acţiuni mai subtile, precum discreditarea activităţii unui coleg de muncă sau izolarea socială a acestuia. Daca exista totusi dovada prin inregistrari audio ,ce sanse reale sunt de incadrare la abuz in functie si inceperea urmaririi penale.
Răspuns la discuția Preaviz in demisie
In cazul intentariii unui proces de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, angajatul care initiaza acest proces cum ar trebuie sa procedeze pentru a rezista presiunii psihice la care va fi supus de catre angajatorul acuzat:
1 - sa -si dea demisia cu preaviz
2 - sa -si dea demisia fara preaviz
3 - sa ramina angajat in continuare si sasuporte consecintele hartuirii morale la locul de munca care nu prea pot fi dovedite sau nu sunt recunoscute de legislatia romana in viguare[.
Răspuns la discuția Preaviz in demisie
In cazul concediului medical contractul meu de munca este suspendat???
Sunt in concediu medical si mi-am depus demisia. Termenul de preaviz este de 15 zile conform CIM si pana la finalitatea preavizului voi fi tot in concediu medical. Este legal ca cele 15 zile de preaviz sa fie incluse in concediu medical sau preavizul se va efectua dupa terminarea concediului medical( dupa cum mi s-a spus de la resurse umane). Multumesc si va rog sa ma lamuriti si pe mine legalitatea preavizului si faptul ca acesta e luat cu concediu medical.
Răspuns la discuția Evaluarea muncii
Presiunile in afara decat cele nelegale (hartuire, intimidare etc) pot fi si legale? Legal ce poate face angajatorul in cazul asta?