avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz in demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz in demisie

Sunt in concediu medical si mi-am depus demisia. Termenul de preaviz este de 15 zile conform CIM si pana la finalitatea preavizului voi fi tot in concediu medical. Este legal ca cele 15 zile de preaviz sa fie incluse in concediu medical sau preavizul se va efectua dupa terminarea concediului medical( dupa cum mi s-a spus de la resurse umane). Multumesc si va rog sa ma lamuriti si pe mine legalitatea preavizului si faptul ca acesta e luat cu concediu medical.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:11, 6 Martie 2012
Preavizul se va efectua dupa terminarea concediului medical ... pe perioada concediului medical , preavizul este suspendat.

Art.81 (6) C.mun: In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
In cazul concediului medical contractul meu de munca este suspendat???
Da, pe perioada concediului medical contractul dvs de munca este suspendat in baza art.50 lit.b C.mun.
In cazul intentariii unui proces de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, angajatul care initiaza acest proces cum ar trebuie sa procedeze pentru a rezista presiunii psihice la care va fi supus de catre angajatorul acuzat:
1 - sa -si dea demisia cu preaviz
2 - sa -si dea demisia fara preaviz
3 - sa ramina angajat in continuare si sasuporte consecintele hartuirii morale la locul de munca care nu prea pot fi dovedite sau nu sunt recunoscute de legislatia romana in viguare[.
In legislatie sunt cunoscute cateva motive care pot constitui fapte de hartuire .... este foarte greu de apreciat in acest caz ce trebuie sa faca salariatul ...mai depinde si ce optiuni are in afara acestui loc de munca.

Alte discuții în legătură

Hartuirea la locul de munca tromar tromar Ce dovezi trebuie aduse instantei de judecata pentru a demonstra hartuirea la locul de munca ? Ce sentinta poate aplica instanta in acest caz ! Va rog sa ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca; discriminare plrflrn plrflrn Buna seara, Lucrez la o firma multinationala, in luna decembrie datorita stresului mi-a recidivat o boala pe care o am de multi ani dar de care aproape ... (vezi toată discuția)
Buna seara, va rog sa ma informati cu privire la urmatorul aspect, ... Rebecca50 Rebecca50 Buna seara, Va rog sa ma informati cu privire la urmatorul aspect, legat de Codul Muncii : In fapt am fost hartuita moral la locul de munca in mod ... (vezi toată discuția)