avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

In momentul cand iti dai demisia si angajatorul e de acord cu ea fara a mai sta in perioada de preaviz, mai trebuie sa mai semnezi o alta foaie pe care angajatorul informeaza directia munci cu incetarea contractului de munca? Daca mi-am dat demisia si mi s-a aprobat de ce trebuie sa mai semnez si alte doc? Legal ce poate sa se intample daca nu ma prezint(specific ca sunt plecata din loc respectiva). Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 14 Martie 2012
Probabil ca angajatorul vrea sa va inmaneze decizia de incetare a contractului de munca (aceasta se transmite la directia muncii) si sa semnati de primire, ca sa aiba dovada ca v-a dat-o...dar la fel de bine ar putea sa v-o trimita prin posta cu confirmare de primire.....ar trebui sa intrati in posesia ei...sa vedeti cu ce articol vi s-a incheiat contractul de munca.....si sa aveti timp sa faceti si demersurile necesare daca cumva nu este asa cum ati solicitat (demisie fara previz). Ati facut actele de lichidare? poate trebuie sa le semnati pe acestea....

Aveti o copie dupa demisia aprobata (fara preaviz)? Sau v-ati inteles verbal?
Am facut-o in dublu exemplar:unul l-am pastrat pt mine cu nr de inregistrare si celalalt l-am depus la resurse umane.
In momentul in care primeste cerere de demisie , angajatorul va trebui sa specifice daca este cu sau fara preaviz ... cererea dvs ce rezolutie are ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie i_nico i_nico Buna ziua! M-am angajat de aproape 2 saptamani la o firma si am apucat sa semnez un contract de munca, dar ieri mi-am dat demisia cu acordul ambelor parti,fara ... (vezi toată discuția)
Demisia fara preaviz gabriel8807 gabriel8807 Buna seara! Intampin o mare problema cu angajatorul. Acesta sustine ca eu as fi semnat un contract cand mi s-ar fi dat un document pentru eliberarea unui card ... (vezi toată discuția)
Demisie alcida20 alcida20 buna seara, am si eu o intrebare: in cazul in care iti dai demisia si seful nu o accepta, ce e de facut? cate zile e preavizul si ce se intampla daca nu poti ... (vezi toată discuția)