avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Activitate gheorghesandu

Activitate gheorghesandu

buna seara

am obtinut o sentinta la curtea de apel prin care ccsd si anrp sant obligate sa-mi solutioneze dosarul de despagubire in termene precise , scurte , de ordinul zilelor pentru fiecare obligatie - ccsd sa dea dosarul unui evaluator si apoi sa emita titlu de despagubire iar anrp sa emita titlu de plata si sau/conversie dupa formularea optiunii mele privind valorificarea titlului de despagubire.
ccsd si anrp au facut recursuri si iccj-scaf a decis admiterea recursurilor si modificarea sentintei atacate : ccsd sa emita titlu de despagubire in termen de 6 luni de la data deciziei ; actiunea impotriva anrp a fost respinsa pe exceptia prematuritatii , dat fiind ca nu ar putea fi obligata sa emita titlu de plata si sau/despagubire din moment ce ccsd nu a emis inca un titlu de despagubire.
curtea e.d.o. a statuat ca ccsd si anrp trebuie sa solutioneze dosarele in termen rezonabil (un an) si acest principiu a fost preluat in jurisprudenta sa de iccj-scaf in 2008 .
ccsd si anrp au primit dosarul meu spre solutionare cu trei ani in urma si incalca deci principiul solutionarii in termen rezonabil .
In opinia mea , prin decizia sa iccj-scaf nu numai ca permite paratelor sa nu respecte principiul termenului rezonabil statuat de cedo dar este inconsecventa fata de sine insusi , fata de jurisprudenta sa .
intentionez sa fac o cerere de revizuire intemeiata pe art. 21 al.2 din legea 554/2004 (care se sprijina pe art 20 si art 148 din constitutie) si solicit opinii privind acest punct de vedere .
eu constat ca legea 247/2005 nu stabileste termen de solutionare a dosarelor in sarcina ccsd si anrp si este astfel in neconcordanta cu dispozitiile cedo care , in aplicarea prevederilor art.6 al.1 din conventia e.d.o. si prevederilor art.1 din protocolul nr.1 la conventia e.d.o. a statuat ca dosarele trebuie solutionate in termen rezonabil (un an) .
in aceasta situatie (existenta unei neconcordante intre legea interna si reglementari comunitare obligatorii) inteleg ca sant aplicabile art. 20 al.2 si art. 148 al. 2 din constitutie si pe cale de consecinta iccj-scaf in mod nelegal a hotarat sa mai lase dosarul inca 6 luni la dispozitia paratelor care si asa au intarziat solutionarea lui excesiv de mult fata de termenul impus de cedo .