avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Activitate Simona Vasiu

Activitate Simona Vasiu

Răspuns la discuția inreg.teren in contabilitate
5311(5121, daca suma e mai mare de 10.000 euro) -4551
211-404
Răspuns la discuția DE CIND SA APLICA LEGEA 2/2012 ?
Legea se publica in Monitorul Oficial al Romaniei si intra in vigoare la 3 zile de la data publicarii sau la o data ulterioara prevazuta in textul ei.
Răspuns la discuția produse handmade
daca aveti acte in regula, functioneaza ca un magazin cu amanuntul.
Răspuns la discuția DOCUMENTE SRL
in primul rand e obligatoriu sa aveti atat raportul de gestiune la zi cat si registrul de casa, reg.unic de control, CIM pt.angajati....pentru mai multe detalii intrebati contabilul care se ocupa de magazinul de dvs.
Răspuns la discuția Intreprindere individuala
cu placere, la fel...
Răspuns la discuția Intreprindere individuala
ca angajat aveti un cod cor pe functia respectiva si in fisa postului scrie ce studii sunt necesare
Răspuns la discuția Intreprindere individuala
prima data stabiliti codul caen si codul cor, acolo aveti informatia
Răspuns la discuția Intreprindere individuala
Pentru infiintarea unei intreprinderi individuale este nevoie de un sediu profesional stabil si, pentru anumite activitati economice, este necesara o anumita pregatire profesionala sau un atestat al pregatirii profesionale.

Răspuns la discuția Intreprindere individuala
Contabilitatea unei intreprinderi individuale se tine in partida simpla, aceasta fiind obligata sa completeze registrul de incasari si plati, precum si registrul inventar.
Veniturile realizate de intreprinderea individuala sunt supuse impozitului de 16% pe venit din activitati independente si contributiei de 5,5% la asigurarile sociale de sanatate.

Răspuns la discuția Intreprindere individuala
Intreprinderea individuala poate desfasura orice fel de activitate, cu exceptia celor organizate si reglementate prin legi speciale (precum medicina, avocatura, notariat, arhitectura si contabilitate).
Intreprinderea individuala poate avea un singur un singur cod CAEN, la fel ca si o PFA, iar pentru mai multe activitati trebuie sa deschida mai multe intreprinderi individuale.
Principala diferenta dintre PFA, intreprinderea familiala si intreprinderea individuala este faptul ca aceasta din urma poate avea angajati.
Dosarul de infiintare se depune la Oficul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul judetului in care isi va avea sediul social intreprinderea individuala.
Procedura de inregistrare a unei intreprinderi individuale dureaza aproximativ o saptamana.
Taxele pentru infiintarea unei intreprinderi individuale ajung pana la suma de 200 de lei
Contabilitatea se tine in partida simpla, intreprinderile individuale fiind obligate sa completeze registrul de incasari si plati, precum si registrul inventar.