avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Activitate danmdll

Activitate danmdll

Am un vecin deasupra mea cu care nu mă pot înțelege verbal, deși am încercat..
Într.o zi mă trezesc cu citație de la Poliție în ușă, doar că este pe numele soție de fata (de câțiva ani nu mai are numele ăla) și strada este trecut greșit.

Spuneți-mi vă rog, din punct de vedere legal, ce se poate întâmpla dacă nu se prezintă nimeni la secția de Poliție la data menționată?

Mulțumesc
Răspuns la discuția Deschidere firma noua
CMI chiar dacă încă nu există un cabinet propriu?
Momentan există promisiuni doar pentru a presta servicii de gardă la un spital.
Pentru CMI nu este nevoie de propiul tău cabinet?
Buna ziua,
Am nevoie de ajutor în deschiderea unei firme noi. Soția este medic specialist (de anul acesta) și pentru început are nevoie de o firma pentru a practica meseria dobândită. Vă rog să îmi spuneți, cine cunoaște mai bine domeniul acesta, ce tip de firma este preferabil pentru început: CMI, II, PFA sau SRL?
Avem nevoie de o firmă care să aibă un impozit cât mai mic sau care sunt avantajele și dezavantajele fiecărei tip de firmă în parte.
Mulțumesc.

Și o a doua întrebare, se poate deschide o firma și într.un oraș care nu deține cameră de comerț, doar finanțe?
Răspuns la discuția Amenintare
Întâmplarea pe scurt este următoarea:
Eu fiind medic primar ginecolog, intr.o dimineață îmi vine la cabinetul din cadrul spitalul județean o pacientă la consultație împreună cu prietenul ei.
După consultație pacienta fiind aproape de termenul de naștere nu am putut să îi administrez nici un medicament. Pacienta fiind mai isterică a început să urle că eu nu vrea să o ajut. In timpul acesta prietenul de afară intră in cabinet si începe să mă înjure si să mă amenințe că mă omoară după ce ies de la lucru pentru simplu fapt că nu am grijă de prietena lui. Eu am înregistrat audio toată conversația iar in cabinet cu mine au mai fost : doua asistente, un medic rezident. Prietenul pacientei fiind un tânăr colorat si plin de el. Dacă cu mine face asa, eu fiind medic primar la 60 de ani, el fiind un tanar plin de steroizi la 30 de ani, ce face cu alții?!
În cazul de fata ce as putea face? Nu vreau să scape nepedepsit.

Am relatat întâmplarea din punctul de vedere al medicului primar ginecolog.
Discuție Amenintare
Buna ziua,
Dacă am fost amenințat, înjurat si eu am reușit să inregistrez audio tot, am 5 martori, am sanse să castig un proces?
Va rog sa imi spuneți pentru ce as putea să depun plangerea, amenintare , ultraj?
Multumesc.
Răspuns la discuția Apel proces
Pai ma gandesc ca exemplarul nr.1 a fost semnat de mana dupa ce a fost printat apoi eu am primit o copie xerox dupa..
Răspuns la discuția Apel proces
Amenda pentru lipsa rovignetei am primit-o recomandata prin posta romana. In plic se afla o copie dupa PVCC semnata de agentul constatator dar nu era o semnatura "de mana", era o semnatura copiata odata cu exemplarul doi al PVCC.

Concluzia, pot face apel la decizia data de tribunal in care se respinge plangerea mea formulata, invocand Decizia nr.6 din 16 februarie 2015?

Multumesc
Răspuns la discuția Apel proces
Am verificat, semnatura din PVCC este de culoare neagra dar si daca am presupune faptul ca pixul cu care s-a semnat exemplarul doi a fost negru, nu se observa nici o "urma" pe pagina ca si cum ar fi fost apasat cu instrumentul de scris pentru a semna sau pe spatele foii unde de regula se observa ceva urme daca se scrie ceva pe aceea coala de hartie.
Răspuns la discuția Indemnizatie
Ambele variante merg din câte știu eu.
1. Se poate sta acasă 3 ani cu copilul dar după 2 ani trebuie făcută încă o cerere.
2. Dacă vă întoarceți la lucru înainte de 2 ani (1,9 luni) îndemnizația vine până la vârsta de 3 ani.
În ambele variante suma îndemnizației diferă.
Răspuns la discuția Apel proces
Deci sa inteleg ca pot face apel la proces imediat ce primesc acasa rezultatul sentintei deoarece exista o decizie data de ICCJ in care se specifica ca procesul verbal pentru lipsa rovignetei este nul in lipsa semnaturi "de mana" a agentului constatator?

Eu am primit o copie a procesului verbal, originalul ma gandesc ca era semnat de mana, dar aici este nelamurirea mea: daca am primit prin posta, procesul verbal indiferent ca este copie, nu ar trebuie sa aibe semnatura "de mana", nu copie la semnatura de mana ?
Am mai primit acasa, prin posta, diverse acte care erau tot copie dar aceste era semnate "de mana" dupa printare.

Imi puteti spune va rog care este numarul Decizie data de ICCJ privind acest aspect?

Multumesc.