avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Activitate serbaniulian

Activitate serbaniulian

Dna avocat, sa zicem ca e obligatoriu acel contract sa îl semnez, ru nu l-am semnat și nici nu îl voi.semna, dar asta nu înseamnă că, copilul meu nu .erge zilnic la scoala, in ultimii 2 ani a avut cumulat doar 3 4 absente și alea motivate din cauze medicale, deci despre.ce.vorbim?
Faptul ca nu semnez contractul nu înseamnă refuzul meu ca parinte de a duce copilul la.scoala și se poate demonstra ușor.

Liliana Gradinaru a scris:

Legea te obliga sa duci copilul la scola, sub sanctiuni. Nesemnarea contractului educational cand duci copilul la scoala este asimilata neasigurarii prezentei copilului la scoala. Prevazuta in legea 198/2023.
Nu stiu de unde scoateti ca e din vreun Regulament... a citit cineva sa vada unde scrie asta in regulament? Contractul educational e aprobat prin ordin de ministru, sanctiunea este prevazuta in lege. Deci e legala.
Art. 14 alin 4 din legea 198 prevede ca este obligatorie semnarea contractului educational, iar art. 148 prevede in alin. 1 lit. a) ca refuzul semnarii se sanctioneaza cu amenda.


Observ ca toti cei care striga ca nu e corect, ca nu e constitutional, ca nu e de bine nu au citit legea sau contractul si nu dispun de informatii. Sunt manipulati de cate o opinie citita pe undeva si cam atat.
Nu mai credeti tot ce cititi, verificati, cautati! Mai cereti alta opinie sau mergeti la sursa, la lege direct!

Răspuns la discuția Contract educational- neclaritati
Multumesc, dar nu e foarte concludent.

Alecssimon a scris:

Dl Avocat Piperea a postat pe FB legat de subiect, poate ajuta:
[ link extern ]

editat : citare mesaj initial

Bună ziua,

Am.un mare respect pt comunitatea Avocatnet si consider ca aici sunt oameni specializați si in masura sa răspundă la unele neclarități, de aceea doresc sa va adresez câteva întrebări referitoare la noul contract educational:

Am o fetita de 8 ani în clasa 2 a, in 2022 am semnat un contract la înscrierea în clasa 0, anul asta, in 2024 sunt pus în situația semnarii unui nou contract, contract educational de adeziune.

1. De ce este menționat "contract de adeziune" in conditiile in care pe vechiul contract nu era specificat.
2 De ce suntem numiți beneficiari primari beneficiari secundari beneficiari directi ,indirecti și nu parinti/tutore/elev/eleva etc. ?
3. Se specifica "prezentul contract se încheie, de regula, pe durata unui nivel de invatamant", eu am semnat în 2022 contract cu scoala, acela.nu mai este valabil? Încă nu s-a terminat nivelul de învățământ pt care am semnat.
4.Alte clauze -nu înțeleg ce înseamnă că vor fi înscrise alte clauze, alte prevederi, conform Legii Educatiei, regulamente etc
La.momentul semnarii contractului prevede drepturilor și obligații de ambele părți și semnam pt respectivele clauze, nu pt ceva ce va fi inserate ulterior, nu îmi dau semnătura pt ceva ce nu exista la momentul asta în contract.

În mod normal pt orice modificare se poate face alt contract sau acte adiționale asupra cărora sa ne dam ulterior acordul.

Va rog din suflet sa îmi răspundeți punctual la aceste întrebări.

Multumesc.
Bună ziua d-na Grădinaru,

Mie personal îmi e frica de punctul XI Alte clauze unde se specifica:

Vor fi înscrise prevederi legale, conform Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, cu modificările și completările ulterioare, și Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul ministrului educației și cercetării nr.5447/2020ale Legii nr. 272/ 2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, cu modificările și completările ulterioare.

Semnez un contract la momentul asta si ulterior pot fi inserate sau aduse modificari pt care eu am semnat deja?
E singura clauza care ma deranjează in acest contract, restul sunt de bun simt.
Astept raspuns
Multumesc

La punctul XI Alte clauze se specifica :

Vor fi înscrise prevederi legale, conform Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, cu modificările și completările ulterioare, și Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul ministrului educației și cercetării nr.5447/2020ale Legii nr. 272/ 2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, cu modificările și completările ulterioare.

Deci pot fi înscrise ulterior clauze? Ca eu asa înțeleg

Cornel Vasile a scris:

Contractul educațional este valabil pe toată perioada de școlarizare în cadrul unității de învățământ. Eventualele modificări ale unor prevederi din contractul educațional se pot realiza printr-un act adițional acceptat de ambele părți și care se atașează contractului educațional.

Da, contractul este de bun simt pana la punctul Xi Alte clauze

Aici pot inserate ulterior orice doresc bineînțeles conform prevederilor legale.

Mie personal punctul XI ma deranjează.

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Da, semnarea este obligatorie.

Din varii motive bantuie pe retele sociale tot felul de teorii ale conspiratiei, care mai de care mai dubioase. Au renuntat la 5G si microcipuri si acum s-au legat de acest contract.

Contractul contine clauze de bun simt, pe care oricum ca parinte trebuie sa le respectati. Cum ar fi sa va asigurati ca elevul are o tinuta decenta, sa va asigurati ca merge la ore, ca participati la sedintele cu parintii etc etc...

Tot aveti access la internet. Cautati contractul si cititi-l. De asemenea cititi si versiunea pe care o veti primi de la scoala daca nu aveti incredere in resursele de pe internet. O sa vedeti ca nu e nimic dubios sau malefic.



1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
As completa eu, deranjează punctul
XI Alte clauze

Și pe.mine ma deranjează aceasta prevedere findca îmi e frica ca vor fi inserate ulterior semnării clauze sau paragrafe cu care nu sunt de acord.

Consider ca un contract nu ar trebui sa conțină "alte clauze" inserate ulterior.
Se modifica ceva se poate face act aditional, dar nu sa îmi ceara o semnătura pt ceva ulterior.

va salut, am si eu aceeasi problema, am o divergenta cu un magazin, am facut reclamatie la opc si am facut o poza in acel magazin tocmai pentru a putea demonstra celor de al opc. Mi s-a spus ca nu am vore sa fac poze, dar eu cum as putea demonstra celor de la opc fara poza ? Care e legea care specifica sanctiunile pentru poze in spatiul privat ? Sau pt ce sunt pasibil daca am facut poza ?astept raspuns . multumesc
Va salut

Vreau si eu un raspuns pentru problema mea pentru ca vad ca nu sunt singurul cu probleme de pe aici.....acum cativa ani am vandut o amarata de dacia 1310 unui cetatean cu care la momentul respectiv am facut un contract de mana, mi-a lasat nr telefon, etc si a ramas sa ne intalnim ulterior sa facem actele...va dati seama ca nu m-am mai intalnit, am pierdut actele, ba mai mult i-am dat si toate actele, am pastrat doar o copie dupa cartea de identitate a masinii si impozitul creste etc.

Intrebarea e cum dau eu de cel care detine masina acum pt ca, consultand baza de date de la asigurari am vazut ca masina inca mai circula, ?????

Macar de as putea sa o radiez de la fisc, dar neavand actele masinii exista vreo posibilitate ???
Astept pareri adecvate. Multumesc !