in situatia in care exista un dosar pe rol suspendat pana la solutionarea acestui dosar nu poate fi invocat disp. art. art 4 alin 4 din legea contencios, in sensul lipsei procedurii? (precizez ca actiunea impotriva eliberarii din functie este introdusa ulterior, dar suspendare s-a dispus in timpul solutionarii)
M-am incapatinat sa formulez plangerea deoarece in art 2 din decizia de sanctionare s-a consemnat foarte clar : "Cu drept de contestatie in termen de 30 zile calendaristice de la comunicare la tribunalul>>>", iar eu am respectat acest termen si am depus cererea direct la instanta. Acum trebuie sa dreg busuiocul (am stramutat dosarul si am termen in primele zile din martie). Am vrut sa dau o lectie juristului incompetent si acum caut aparari.
Mai am in cap disp. art. 2 alin 1. art 126 alin 6 din constitutie, am o sentinta. Considerati ca am sanse sa conving instanta?
Subsemnatul, _____________________, domiciliat in __________________ , judetul _________,
în temeiul prevederilor art.118 din O.U.G.nr.195/2002 cu modificarile si completarile ulterioare, cu aplicarea art. 31 din O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor formulez:
PLANGERE CONTRAVENTIONALA
impotriva procesului-verbal de contraventie nr. _________incheiat de I.P.J. __________, Serviciul Politie Rutieră,
prin care solicit instanţei de judecată ca prin hotararea pe care o va pronunta sa dispuna
1. admiterea plangerii,
2. anularea procesului-verbal,
3. exonerarea de la plata amenzii
Motivele plangerii:
In fapt:
La data de ______________am circulat pe _______cu autovehiculul marca ____--, cu numarul de inmatriculare _________,(se poveste exact ce s-a intamplat, imprejurarile in care a fost incheiat procesulk verbal)
Pe cale de consecinţă, solicit onoratei instanţe, ca în raport de motivele pe care le-am invocat şi în conformitate cu probele care se vor administra, să se admită plangerea şi să se dispună exonerarea mea de la plata amenzii.
Imi rezerv dreptul de a proceda la completarea prezentei si cu alte aspecte daca vor fi necesare pentru justa solutionare a cauzei.
In drept, îmi intemeiez plângerea pe dispozitiile art 48 si urm, art. 118 si urm din OUG 195/2002 republicata si art. 16 din OG 2/2001
In dovedirea motivelor enuntate inteleg sa ma folosesc de proba cu acte şi un martor.
Plângerea contraventionala este scutita de la plata taxelor judiciare de timbru si a timbrului judiciar în conformitate cu dispozitiile art. 36 din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor si art. 15 lit. i din Legea nr. 146/1997 si art. 1 din O.G. nr. 32/1995 privind timbrul judiciar.
Depun prezenta plangere în dublu exemplar împreună cu copia procesului-verbal nr. _______---incheiat de I.P.J. ___________. carte de identitate seria _nr. _______ eliberat de Politia __________,.
Data depunerii – Semnatura
………….. ……….
DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI __________
Model orientativ! Sunt importante consemnarile din procesul verbal, textele de lege trebuie verificate pentru invocarea corecta!Succes!
conform dip. art 95 alin 2 din Legea 188/1999(r) care stipuleaza expres:
"(2) Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivata a functionarului public, pentru un interes personal legitim, in alte cazuri decat cele prevazute la alin. (1) si la art. 94 alin. (1), pe o perioada cuprinsa intre o luna si 3 ani. "
Cererea se formuleaza conform disp. art. 95 alin 3:
"(3) Cererea de suspendare a raportului de serviciu se face in scris, cu cel putin 15 zile calendaristice inainte de data cand se solicita suspendarea, cu exceptia situatiei prevazute la alin. (1) lit. e), cand cererea de suspendare se face cu 48 de ore inainte de declansarea grevei. "
Se emite decizie pentru periaoa suspendata ( nu constituie vechime in munca), iar la revenire se repeta aceeasi pasi: cerere incetare suspendare si decizie/ dispozitie reluare activitate!
Succes!
Opinia mea este ca un functionar public sanctionat printr- o decizie emisa urmare rapotului comisiei de disciplina se adreseaza direct in instanta, conf. disp. art 80 Legea 188/1999 fara procedura prealabila.
sunteti de acord cu opinia mea?