avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Activitate Gabi151

Activitate Gabi151

Răspuns la discuția Admitere magistratura
Nu, dar poate sa ceara reducerea cuantumului scolarizarii proportional cu timpul cat a fost cadru in structurile MAI.
Da, poate spera la un loc in magistratura.
Răspuns la discuția Vanzare imobil
Va multumesc.
Discuție Vanzare imobil
Va rog sa ma ajutati, este vorba despre vanzarea unui imobil aflat in proprietatea a doua persoane care beneficiaza fiecare de cote parti egale, problema e ca doar un proprietar este dispus sa vanda imobilul. Care este procedura in vederea vanzarii imobilului in acest caz?
Răspuns la discuția Pensie de intretinere
Va multunesc foarte mult.
Răspuns la discuția Pensie de intretinere
Va mutumesc foarte mult.
In urma mesajului dumneavoastra m-am documentat in legatura cu "obligatia de intretinere":
Drepturile şi îndatoririle părinteşti

Art. 499

Obligaţia de întreţinere

(1) Tatăl şi mama sunt obligaţi, în solidar, să dea întreţinere copilului lor minor, asigurându-i cele necesare traiului, precum şi educaţia, învăţătura şi pregătirea sa profesională.

(2) Dacă minorul are un venit propriu care nu este îndestulător, părinţii au obligaţia de a-i asigura condiţiile necesare pentru creşterea, educarea şi pregătirea sa profesională.

(3) Părinţii sunt obligaţi să îl întreţină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăşi vârsta de 26 de ani.

(4) În caz de neînţelegere, întinderea obligaţiei de întreţinere, felul şi modalităţile executării, precum şi contribuţia fiecăruia dintre părinţi se stabilesc de instanţa de tutelă pe baza raportului de anchetă psihosocială.

Nu as vrea sa merg asa de departe, dar daca viciile sunt mai importante decat viitorul copilului tau, atunci nu mai am cuvinte.

Mai am unele nelamuriri, deoarece nu am mai avut tangente cu instantele:
-daca voi fi admis la universitate, va trebui sa contactez un avocat? (pe ce criterii sa aleg?)
-ce costuri implica aceasta actiune de judecata? (nu dispun de resuse financiare cu care sa jonglez prin procese)
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in legatura cu o problema.
Ma aflu in situatia urmatoare: parintii mei nu mai stau impreuna de cel putin 10 ani, sunt ca si divortati, dar nu au intentat acest proces. In timpul liceului am primit de la un parinte pensie alimentara, in urma amenintarii cu divortul. Acum la 21 de ani, dupa 2 ani de la absolvirea liceului, doresc sa urmez o facultate.
Intrebarea mea este daca pot sa obtin pensie de intretinere fara ca parintii sa fie divortati?
Răspuns la discuția Perioada preaviz
Va multumesc, am inteles, deci trebuie sa mai rabd putin.
Răspuns la discuția Perioada preaviz
Am inteles, doar ca mi-a zis cineva ca am dreptul sa lucrez 4 ore pe zi, motivul fiind acela ca in perioada de preaviz pot sa imi caut un loc de munca in timpul programului de lucru.
Buna seara, am o intrebare in legatura cu perioada de preaviz. In prezent lucrez la firma privata in calitate de electromecanic si mi-am depus cererea de lichidare, dupa cum bine stiti in majoritatea cazurilor e nevoie de o perioada de preaviz, in cazul meu de 20 de zile lucratoare, pana la inchiderea Contractului Individual de Munca. Avand in vedere ca in aceasta perioada pot sa lucrez doar 4 ore pe zi, daca merg in 10 zile 8 ore pe zi pot cere incetarea CIM dupa acele 10 zile ?