avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Activitate a-alinka

Activitate a-alinka

Ca si comletare la intrebarea anterioara ....
Si eu sunt intr-o situatie similara
Si daca se incadreaza, ce fac? Ii fac clientului o factura separata pentru benzina pe care am consumat-o cu el, ca macar de acolo sa-mi recuperez TVA-ul....... Si cu amortizarea mijloacelor fixe, investitiilor, pentru toate am platit TVA-ul ... tot factura separata .... ?
O sa-mi spuneti ca pentru recuperarea TVA-ului pe care l-am platit sa depu o cerere la finante ..... hm
Din 3 in 3 luni sa depun cate o cerere de recuperare a TVA-ului ? .... care nu se stie cand se solutioneaza .... la o adica as putea sa pregatesc si un birou separat pentru domnii de la finante ...
V-as ruga sa ma sfatuiti in legetura cu urmatoara problema.

Din cate ati spus Dvs., as putea sa ma incadrez in prevederile legii nr.203 din 1999, Privind permisele de munca art.3, al.
(2) Permisul de munca poate fi eliberat, cu respectarea reglementărilor în vigoare, fără a fi necesară obţinerea vizei de lungă şedere pentru angajare în munca, străinilor aflaţi în una dintre următoarele situaţii:
...
d) sunt membri de familie - soţ, sotie, copii - ai cetăţenilor romani cu domiciliul în România

Eu locuiesc in Timisoara in baza legitimatiei de sedere temporara si, la momentul actual, am o oferta de munca foarte atractiva, pe care n-as vrea s-o pierd la fel cum am pierdut multe altele.
Motivul a fost ca angajatorii (indiferent de marimea companiei, inclusiv Procter&Gamble) nu sunt dispusi sa investeasca timp si bani in dobandirea dreptului de munca pentru un angajat nou in conditii prevazute pentru cetateni straini (trebuie completate 2 dosare voluminoase: 1 al angajatorului + 1 pentru angajat, sa le depuna la Bucuresti la minister, sa astepte avizul favorabil, sa achite taxele ..... dureaza, costa, rezulta - inconvenabil pentru oricine).

Cum as putea sa ocolesc acest inconvenient?
Sau cel putin sa nu implic angajatorul si daca se poate in cat mai scurt timp.
Sa obtin dreptul de sedere permanenta? (dureaza aprox 6 luni)

Va multumesc anticipat.
Am o mare nelamurire.
Sunt cetatean al R.Moldova
Sunt de 6 ani pe teritoriul Romaniei, am terminat aici facultatea si sunt de aproape 1 an casatorita cu un cetatean roman.
Intrebarea mea este:
Am voie sa lucrez pe teritoriul romaniei fara necesitatea obtinerii unui permis de munca?
Va multumesc anticipat.