avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Activitate v_ildiko

Activitate v_ildiko

Răspuns la discuția Transfer
Multumesc!
Răspuns la discuția Transfer
daca nu semnez actul aditional ce se va intampla ?
mi-au zis ca e inregistrat in revisal si trebuie sa il semnez, chiar daca retroactiv.
Răspuns la discuția Transfer
practic trebuie sa accept schimbarea, nu am de ales...
Discuție Transfer
Buna ziua,
in caz ca lucrez pentru un lant de farmacii si in perioada concediului am fost transferata la o alta locatie ce fel de act aditional trebuie sa primesc? ce trebuie sa contina? acest transfer se inregistreaza in Revisal?
Buna ziua,
am auzit azi ca sunt firme care nu au crescut salariul minim ci au dat act aditional cum ca tichetele de masa sunt incluse la salariu.
Este aceasta o solutie legala?
Avem program de 4 ore/zi si lucreaza 4 zile consecutive, urmatoarele 2 zile sunt libere. Totalul de ore pe luna nu depaseste, din contra, adesea e mai mic decat la 5 zile lucrate consecutiv.

In actul aditional putem numi spor de weekend un cuantum de X% la salar? Si totul e legal, nu?
Multumesc!
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati sa inteleg si sa aplic articolul de lege de mai jos in contextul in care lucrez la o firma de curatenie care presteaza servicii in spatii comerciale care lucreaza si sambata duminica. timpul de lucru de 4 ore pe zi este repartizat in ture de 4 zile lucreaza 2 zile liber (doar ca acestea consecutive nu pot fi sambata duminica de fiecare data). ce spor trebuie sa aplicam la salariu si cum sa apara in CIM?
ART. 137
(1) Repausul săptămânal se acordă în două zile consecutive, de regulă sâmbăta şi duminica.
(2) În cazul în care repausul în zilele de sâmbătă şi duminică ar prejudicia interesul public sau desfăşurarea normală a activităţii, repausul săptămânal poate fi acordat şi în alte zile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) În situaţia prevăzută la alin. (2) salariaţii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de muncă sau, după caz, prin contractul individual de muncă.
(4) În situaţii de excepţie zilele de repaus săptămânal sunt acordate cumulat, după o perioadă de activitate continuă ce nu poate depăşi 14 zile calendaristice, cu autorizarea inspectoratului teritorial de muncă şi cu acordul sindicatului sau, după caz, al reprezentanţilor salariaţilor.
(5) Salariaţii al căror repaus săptămânal se acordă în condiţiile alin. (4) au dreptul la dublul compensaţiilor cuvenite potrivit art. 123 alin. (2).”
deci trebuie sa ii acordam zilele de concediu restanta de 18 zile pentru perioada cat NU a lucrat??
Buna ziua,

imi spuneti va rog daca se acorda si zile de concediu sau indemnizatie de concediu unei persoane care revine la locul de munca, pe baza hotararii judecatoresti de reintegrare dupa o absenta de 11 luni. (a fost concediat pe baza art 65(1) din codul muncii)
Hotararea spune ca se repune in drepturi (ce se poate intelege prin asta??)
Răspuns la discuția reluare somaj
MULTUMESC!