avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Activitate alinapantiru

Activitate alinapantiru

Înainte de ă ajunge in instanta l-am rugat sa mergem la notar. După 2 luni și jumătate de rugăminți m-a făcut albie de porci. De 2-3 ani in fiecare zi când ajungeam acasă el dormea că era obosit după 2 litri de bere . Eu mi -am luat și al doilea job cu toate că venitul meu salarial e dublu,că să pot face fata cheltuielilor și sincer vreau sa le in concediu și nu să mă drămuiesc cu banii. Din păcate el acum este puțin dependent de băutură și acum câteva luni i-am spus să-și rezolve problema căci peste asta nu mai trec. N-am vrut să-l ajut dar ulterior am inceput sa găsesc sticle ascunse. I -am spus că divorțez după ce n-a luat copilul de la meditații .Eu eram plecata in delegație de servici. Nu a vrut să meargă la notar că bineînțeles dacă divorțează trebuie sa puna osul la treabă , cu salariul minim pe economie nu prea poți trăi. După ce m-a făcut albie de porci am depus cererea de divorț dar și cererea de protecție(așa m-a sfătuit domnul care a luat dosarul). Acele jigniri și vorbe urate (după multe alte prostii peste care am trecut în cei 20 ani ) am considerat că vina este a lui. Cererea de protecție a fost acceptată și în acest moment el este evacuat . Au fost vorbe foarte foarte urate. Nu m-a sfătuit nimeni dar am și eu mândria că dupa ce am înghițit multe în 20 de ani macar cu asta sa rămân.

Liliana Gradinaru a scris:

Juridic, si culpa a inceput sa conteze. Totusi, situatiile sunt rare. Pe de alta parte, sa judecam de ce doamna a cerut asa, nu e scopul nostru. De ce o fi fost sfatuita asa ma intereseaza mai mult.

Va multumesc.
In ultimii ani dupa ce venea de la servici isi lua cate o sticla de bere de 2 litri pe care pana seara o consuma. Acest fapt a dus la dependenta. Spun acest lucru deoarece an avut o discutie cu el referitor la problema cu bautura si a spus ca o va rezolva. Cateva zile nu am mai vazut sticle dar apoi le-am gasit ascunse. In mai trebuia sa ia copilul de la meditatii (eu fiind plecata in delegatie) si 2 zile la rand i-a promis copilului ca vine sa-l ia dar din pacate "a atipit de oboseala" si nu a reusit sa ajunga sa-l ia. Aceasta este ultima picatura care mie mi-a umplut paharul. Daca am ajuns sa plec de acasa si nu pot avea incredera ca se ocupa de copil (macar) atunci situatia este grava si e cazul sa spun stop cestei casnicii.
De-a lungul anilor au fost multe chestiuni pe care le-a facut si care mi-au lezat sentimentele si pot spune si demnitatea mea (filme cu noi in timp ce aveam relatii intime, poze cu mine dormind cand eram dezbracata -acestea sunt cele mai grave sipe care nu le pot prezenta instantei ). Nu am dovezi la multe chestiuni deoarece intotdeauna m-am gandit ca intr-o casnicie sunt si lucruri mi bune si mai rele si nu m-am asigurat cu probe. Consider ca am fost prea permisiva cu multe lucruri si am ajuns in situatia in care el credea ca voi trece si peste asta. Nu spun ca nu am si eu partea mea de vina dar cum in instanta nu exista procentaj de culpa atunci am fost nevoita sa cer divort din vina lui. 2 luni l-am rugat sa mergem la notar pentru divort dar nu a vrut . Probabil ca spera ca ma voi razgandi sau la un moment dat a spus ca " vreau sa merg in instanta sa arat tuturor ce nevasta curva am". Nu am avut relatii extraconjugale asa ca nu stiu de unde i-a venit aceasta expresie.
Mai mult ceea ce m-a determinat sa depun divortul au fost jignirile , calomniile si toate vorbele urate pe care mi le-a adresat 2 zile consecutiv. Am facut 2 inregistrari cu telefonul si cu acestea am facut cerere de protectie care a fost acceptata. In prezent el este evacuat , nu are voie sa se apropie la 100m de mine si nu are voie sa ma sune sau sa i-a legatura cu mine prin orice mijloc cu exceptia cand ne intalnim la tribunal la divort.
Da aveti dreptate ca toti gresim dar unii mai mult si altii mai putin. Unii recunosc si isi asuma iar altii nu.

Scuzati topicul foarte lung .
Buna ziua,
Am depus cerere de divort din vina sotului. Cesta a depus cerere reconventionala cu vina exlusiva a mea.
In 2017 august am inceput un tratament pentru o depresie anxioasa (plangeam din orice ) pe care l-am intrerupt in aprilie deoarece starea mea s-a imbunatatit si nu a mai fost nevoie. In cererea reconventionala sotul spune ca pe ondul unei anxietati accentuate aveam comportamente fluctuante. Ca dovada a depus o reteta medicala prescrisa de medicul specialist pentru mine in care se precizeaza diagnosticul "tulburare depresiva anxioasa" si un medicament ce ma ajuta sa pot adormi seara. Avea dreptul sa depuna la dosar aceasta reteta? Medicul specialist mi-a spus ca fara acordul meu aaceasta este o infractiune in conformitate cu legea sanatattii mintale. M-am uitat peste legi dar nu am inteles prea multe .
Va multumesc anticipat pentru ajutor.

Buna ziua,
Si eu sunt intr-o situatie asemanatoare doar ca in anumite momente am inregistrat jignirile pe care mi le aducea pe telefon, fara sa isi dea seama.
Inregistrarile au fost "fatale" pentru el si a fost evacuat din casa pentru o perioada de 3 luni.
Poate te ajuta. Oricum mie judecatorul de serviciu cand m-a sfatuit sa fac o cerere de protectie a spus ca si daca nu am castig de cauza atunci poate se sperie si macar nu mai face presiuni.
Si chemarea politiei si urmata de o plangere impotriva lui pentru agresiuni verbale si psihologice te ajuta ulterior daca faci cerere de protectie.
Sa ai grija de tine ca de la vorbe la fapte nu e o distanta prea mare (asa mi-a spus si mie judecatorul de servici care mi-a luat cerere de divort si apoi cererea de protectie).


Aceeasi problema o am si eu la etajul 9.In cazul blocului nostru nu vecinul este cel care a astupat aerisirea ci atunci cand s-au facut reabilitarile pe acoperis, aerisirea pentru coloana a fost astupata.Din pacate s-a incercat sa se deschda dar fara succes.Solutia mea este sa tin usa de la baia de serviciu inchisa si sa trag apa in mod regulat deoarece atunci cand vecinul de la 10 trage apa eu raman fara apa in vasul de wc.
Răspuns la discuția succesiune neefectuata de 14 ani
Va multumesc pentru raspunsul d-voastra.
In cazul in care nu se va face succesiunea, ce implicatii pot fi (motivele sunt cele financiare).
Acea cota de impozit pe masa sucesorala se aplica doar la valoarea succesorala sau se tine cont si de nr de ani in care nu s-a efectuat aceasta succesiune (adica se aplica penalitati pentru impozit)?
Cei de la administratia financiara spun ca sotia defunctului are in proprietate doar 50% si pt cealalta parte "cine plateste impozitul?". Anul trecut au avut aceeasi discutie si neoficial persoana de la administratie a ajuns la concluzia ca sotia si mostenitorii "profta de un vid legislativ".Rugamintea sotiei a fost ca ea sa fie informata de valoarea creantelor pe care le are de achitat dar bineinteles ca nu a primit nici un raspuns.Administratia financiara poate cere celor 2 mostenitori sa plateasca impozit pe "partea lor" daca acestia nu au nici un act in care sa le fie data calitatea de proprietari?

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri in ceea ce priveste urmatoarea speta:
-tatal, veteran de razboi a decedat acum 14 ani.Sotia supravietuitoare si cei doi copii nu au facut succesiunea pana in acest moment.
-sotia beneficiaza de scutire de la plata impozitului pe locuinta deoarece este sotie de veteran de razboi.
La administratia financiara pana in acest moment nu s-a platit nici un fel de impozit nici de sotie (deoarece beneficiaza de scutire ) dar nici de cei doi copii deoarece nu au nici un document prin care sa le ateste calitatea de proprietar.
Va rog foarte mult sa-mi spuneti ce urmari sunt datorita nedeschiderii succesiunii si ce ne sfatuiti sa facem in aceasta privinta.
Va multumesc
Banuiesc ca va referiti si la cenzori, presedinte ca angajati.Trebuie sa specificati care sunt angajatii deoarece pentru unii au CIM iar pentru altii ( cenzor si presedinte) este un contract de mandat (daca nu ma insel).
Si daca asociatia este chemata in judecata eu sunt sigura ca nu va fi pusa sa plateasca.Legal ea si-a indeplinit sarcinile.Sau faptul ca asociatia nu s-a asigurat ca acea teva s-a infundat , o invinovateste?Are asociatia vre-o posibilitate sa intervina in interiorul tevilor sa le desfunde in cazul aparitiei de dopuri?
Eu as avea o alta nelamurire.
Din ceea ce am inteles eu : teava de evacuare s-a infundat si apoi s-a fisurat si a inundat pe cei mai jos de fisura.Daca teava era buna dar din cauza ca s-a infundat cu .... materiale ce n-ar fi trebuit sa fie evacuate pe acea teava , atunci cine este vinovatul?Atunci cand o teava se infunda datorita presiunii exercitate in zona infundata, normal ca acea teava va ceda chiar daca e inlocuita si de cateva zile in urma.
Sunt dese cazurile cand cei de la parter sunt inundati la baie din acelasi motiv-infundarea tevii de evacuare cu... Atunci cine e vinovat? Tot asociatia in totalitate sau doar cei ce locuiesc pe coloana respectiva pana la punctul de infundare?