avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Activitate adriana_max

Activitate adriana_max

Bună ziua. Am 52 ani. Dacă mă înregistrez acum la AJOFM că sunt in căutarea unui loc de munca (am fost in evidenta lor ca somera si am beneficiat de indemnizatie de somaj acum 2 ani si de atunci nu am mai lucrat deloc). Am 2 intrebari: angajatorul care ma angajeaza beneficiaza de subventia aceea de 2500lei/ luna, 12 luni? Intreb pt ca vreau sa stiu cum imi negociez salariul, care oricum va fi minim in contractul de munca; intrebarea a 2-a: se acorda subventia aceea pt angajator? vreau sa cer ceva in plus, pe langa salariul minim.
Multumesc anticipat pt raspunsuri
Buna ziua,
Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns.
am fost angajata cu carte de munca pana in 14 nov. 2016, data de la care mi-a incetat contractul de munca cu acordul ambelor parti(firma isi suspenda activitatea).
Mi se respinge dosarul de somaj pt ca :
am avut un contract de traducere cu o editura, contract incheiat in 8 iulie 2013, contract de colaborator pt traducerea unei carti.
Banii pt cartea tradusă i-am primit abia in 2016, in trei transe:
800 lei in iunie 2016 ; 1392 lei in septembrie 2016 si 1392 lei in octombrie 2016. Deci suma totala pt cartea respectiva este de 3584 lei.
In contract am bifat : Declar pe proprie raspundere ca sunt angajata. Editura a operat retineri pt impozit din suma bruta, urmand ca si eu sa platesc restul de impozit (6% sau cat este ).
Concluzia este ca eu nu am alte venituri. Acesta a fost ocazional, pe baza unui contract de colaborare.

Doresc sa imi spuneti daca pot inregistra dosarul la somaj si ce imi recomandati sa fac pt asta (am 48 de ani si ma intereseaza sa ma angajez la o firma dupa ce ma inregistrez ca somer).
M-am documentat despre venituri mai mici sau egale cu ISR-ul, dar vreau sa stiu in cazul meu cum sta treaba , pt ca eu nu efectuez activitati decat ocazional pe baza unor contracte de colaborare, si nu lunar, sau trimestrial, sau anual, ci in functie de solicitari de la editura, si imi platesc impozitele care imi revin.

Va multumesc pt timpul acordat.
Astept raspunsul dvs. cat mai repede pt c aam primit de la fosta firma hartiile vineri dimineata si am termen de depunere a dosarului pana miercuri. M-au trimis vineri la jurista ajofm, dar am avut *norocul* sa nu dea vineri pe acolo.

Va multumesc mult!

va multumesc
Buna ziua

Imi spuneti, va rog, daca pt vanzare martisoare handmade trebuie casa de marcat . Ma intereseaza pt un PFA cu activitate principal 9003 (activitate de creatie artistica) si activitate secundara 4789 (comert cu amanuntul prin standuri, chioscuri, piete ). Ma intereseaza pt vanzare in targ si in locuri special destinate de primarie pt vanzarea de martisoare.

Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția PFA infiintat anul trecut
buna dimineata. Scuze pentru confuzie, nu este vorba de mine.persoana în cauza m-a lamurit intre timp : PFA-infiintat anul trecut DOAR la Registrul Comertului, persoana nu și-a inceput activitatea, nu a fost la inspector, nu a emis facturi, etc.
Intrebarea este dacă după un an se poate mai inregistra la finante, la inspector, dacă autorizatia mai este valabila
Răspuns la discuția PFA infiintat anul trecut
inregistrat doar la finante
Buna seara

Imi spuneti, va rog, dacă un PFA înfiintat de aproape un an dar neînregistrat la Registrul Comertului poate fi folost - adica inregistrat acum la R.C. sau trebuie facut alt PFA?
Multumesc!
Asa m-am gandit si eu - voi cauta luni un avocat.. Nu stiam daca se poate face contestatie sau nu in timp util. Va multumesc mult
Am primit plicul cu poprirea in 15 decembrie 2014 , scrie ca poprirea se face "avand in vedere:
- Încheierea nr 4261/a din 26 mai 2014 pronuntata de Judecatoria Baia Mare in dosarul.... privind incuviintarea executarii silite pe asta am primit-o
- Titlul executoriu : Contract de credit nr... in baza caruia debitoarea este obligata sa plateasca creditoarei EOS suma de 15426 lei creanta datorata+2858 lei, conform INCHEIERII PRIVIND STABILIREA CHELTUIELILOR DE EXECUTARE din data de 31 iulie 2014 – incheierea aceasta nu am primit-o

este vorba despre executare silita prin poprire asupra veniturilor - adica din salar. Nu ma deranjeaza ca dau aprox. 220 lei/luna in loc de 200 lei , ci faptul ca platesc -am reluat plata ratelor restante din 6 oct.2013 pana in prezent, ultima plata fiind la 4 dec. 2014. Si uitandu-ma mai bine vad ca incheierea din 26 mai 2014 este pe suma de 15426 lei, executarea silita din 15 dec. este pe aceeasi suma, desi intre timp am mai platit 7 luni.
Pot face contestatie la executare? in cat timp de la primirea sentintei prin posta , adica 16 decembrie?