avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Activitate alint1984

Activitate alint1984

Politia are vreo competenta in acest caz?
Subsemnatul X, domiciliat în ..., identificat cu C.I. seria ... nr. ...., declar că în data de 27/09/2012 m-am prezentat în jurul orei 13.00, la sediul F..... Suceava, cu o baterie auto în service, aceasta fiind în primul an de garantie, din cei doi acordati la cumpărare.
Am explicat agentului constatator că în data de 25/09/2012 am constatat că una din bornele bateriei prezintă găuri prin care se scurge acidul din aceasta, formând o crustă sub forma de pulbere, ce a dus la coroziunea colierului si a surubului de prindere a acestuia la borna bateriei.
Drept urmare agentul a completat fisa de primire în service a bateriei, spunându-mi doar, că trebuie să astept aproximativ o oră sau două pentru ca problema să se rezolve, cel mai probabil prin înlocuirea bornei defecte. Acesta NU m-a informat deloc cu privire la faptul dacă serviciile ce trebuiau prestate sunt sau nu cuprinse în garantie ti dacă acestea se plătesc sau nu.
După efectuarea reparatiei, agentul constatator, m-a informat că trebuie să achit o sumă în valoare de aproximativ 50 lei pentru serviciile prestate.
Normal si corect într-o tară civilizată ce se pretinde a fi în U.E., cred că trebuia să mi se aducă la cunostintă un pret dacă nu exact, cel putin estimativ al serviciilor care s-au efectuat, dându-mi-se astfel posibilitatea să aleg dacă las bateria împreună cu masina în service sau nu.
Deoarece am fost pus în fata faptului împlinit si bazându-mă pe motivele enuntate mai sus, am refuzat efectuarea plătii.
După discutia avută si cu seful unitătii respective, domnul F. C., s-a decis fără voia mea că masina să rămână sechestrată în parcarea service-ului, până în momentul în care voi achita suma pentru serviciile prestate.
În plus, inelele care leagă firele la baterie au fost schimbate astfel: la borna care nu avea nici un defect, nici o gaură, a fost schimbat un inel nou, iar la cea care era cu probleme a fost lăsat unul din inelele vechi, ceea ce iar nu mi se pare normal, atât timp cât eu am solicitat ?i mi s-a spus că trebuie schimbată doar borna care prezenta găuri.
Un alt motiv pentru neefectuarea plă?ii este faptul că nu mi s-a prezentat o lista oficială a pre?urilor practicate în acest service, aceasta nefiins afisată nicăieri în incintă.
Situatia nu a fost remediată nici de către echipajul de politie care s-a prezentat la fata locului.
tin să mentionez faptul că la cheile masinii este atasată si cheia de la apartamentul din Suceava, iar adresa acestuia se află scrisă în documentele de intrare în service, astfel că, sunt îndreptătit să mă tem pentru siguranta bunurilor aflate atât pe/în masină (bunuri personale, piese auto), cât si a celor aflate în apartament.
Cred că normal si legal era să mi se predea masina, urmând ca, apoi, firma ce a prestat serviciile să ceară în instantă recuperarea pretinsei creante, nelegitime si ilegale.
Drept urmare a tuturor celor relatate mai sus, vă rog respetuos să luati act de această petitie si făcând în acelasi timp abstractie de pozitia socială în municipiul Suceava a patronului firmei, să luati de îndată măsurile ce se impun, pentru a putea intra în posesia autovehiculului, cât si a cheilor, retinute ilegal si abuziv, fără acordul meu.
Va multumesc anticipat!

Cam asa arata plangerea depusa la politie si la OPC, care desigur nu vor face nimic.
Poate ma ajutati dv., utilizatorii acestui site, care aveti experienta juridica si nu numai ...cum trebuie procedat in continuare, la ce articole de lege si din ce coduri se pot incadra faptele relatate...
Aaa...si dupa cum ati putut observa nu este vorba de o suma mare...ci e 50 lei....dar eu sunt de parere ca am procedat corect.
Numai bine va doresc!
Buna ziua!
Am facut, ca simplu cetatean al Romaniei, ca persoana fizica, o cerere in anulare pe care am depus-o la Judecatoria sectorului 2, dar mi s-a dat termen administrativ, in care, printre alte motive, in citatie scrie ca trebuie sa fac dovada calitatii de reprezentant al semnatarului cererii sub sanctiunea anul. acesteia, in temeiul art. 161, alin. 2 C.proc.civ.. Cererea e facuta asa cum scrie la carte... iar stimatul judecator o fi crezut ca sunt avocat si ca oi fi uitat sa pun stampila pe cerere..sau stiu eu ce o mai fi crezut.
Intrebare a mea e....
Eu ca persoana fizica, daca nu sunt avocat, ce trebuie sa fac sau ce trebuie sa scriu in cerere pentru a rezolva aceasta cerinta din citatie?
Va multumesc anticipat pentru ajutor.