avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate bytzu007

Activitate bytzu007

Răspuns la discuția Nedeclarare index apa
Multumesc tuturor pentru raspuns,

poate m-am exprimat gresit. Nu vreau neaparat sa mi se recalculeze sau sa primesc ceva inapoi, dar macar sa pornesc de la indexul actual. Am platit odata 252m pausat, ma gandeam ca macar acei 80m reali consumati sunt inclusi.
Dar ce pot sa fac daca factura a fost deja emisa in valoarea de peste 500lei avand trecut ca index vechi ultimul index declarat anul trecut si index nou cel de acum cateva zile.
In aceasta privinta se poate face ceva sau voi fi nevoit a achita factura ?
Răspuns la discuția Nedeclarare index apa
Multumesc de raspuns. Da in decursul anului trecut am consumat 80 de metri (conform indexului apometrului) si am platit pausat 21 de metri lunar. Pana nu am fost sa duc indexul nu am stiut ca e diferenta asa mare.

Asa am crezut si eu, daca nu trimiti citirea, un nr. de metri se adauga din oficiu la ultimul index declarat, urmand a se echivala cand este dus urmatorul index. Insa unul din membri din asociatie mi-a spus ca atat timp cat nu se duce indexul si platesc pausat (respectiv 21m) nu se adauga aceasta cantiatate la indexul vechi. Din acesta cauza cu toate ca am platit anul trecut 252m pe factura de luna asta imi apar 80m diferenta de la ultimul index declarat anul trecut si ultimul index care l-am dus zilele trecute.

De asta am nevoie de ajutorul dumneavoastra, urmeaza sa merg din nou la asocitiatie zilele astea insa nu stiu drepturile mele si nu stiu cum se procedeaza.
Buna ziua,
ma aflu intr-o situatie delicata si am nevoie de sfatul dumneavoastra. Din anumite motive indexul pentru apa rece nu a fost declarat timp de un an de zile (pt apa calda aparamentul are centrala proprie). Pentru perioada de un an cat nu s-a dus citirea in fiecare luna achitam di oficiu 21m cubi de apa rece (pausat parca se cheama).
Dupa un an am mers la asociatie si am declarat indexul dorind a se intra in normalitate. Diferenta dintre ultimul index declarat acu un an si indexul actual este de aproximativ 80m cubi. Deci in loc de aproximativ 7m cubi cat ar fi trebuit sa platesc in mod normal daca duceam citirea plateam pausat 21. Dar nu aceasta este problema.
La asociatie mi s-a spus ca nu pot trece din nou plata normala cu indexul decat daca platesc diferenta de 80m dintre citirea care o aveau ei de acum un an si indexul actual. Am spus ca nu sunt deacord si voi reveni cu un raspuns, insa pe ultima factura imi pare ca sicatitate de apa cconsumata acei 80m.

De asemenea mi s-a spus ca plateam de fapt 21 de metri cubi pausat dar de fapt nu erau calculati metri cubi ci mai degraba 'o amenda' (exact acestea sunt cuvintele unuia de membrii administratiei) pt ca nu am dus apometrele la timp si ca 'prostia se plateste'.

As dori sa va intreb cum sa procedez in aceasta situatie? Este un abuz din partea administratorului ? Pentru a reveni la plata lunara cu indexul trebuie achitata diferenta respective de 80m sau se iau in considerare acei 21m platiti lunar pausat timp de 1 an si se recalculeaza cumva ?

Va multumesc in avans pentru raspunsuri.