avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Activitate laf_c

Activitate laf_c

Amenda am platit-o; permisul e la mine.
Stiu ca Justitia este ciudata si ma gandeam sa invoc acelasi motiv care l-am scris si pe PV: nu s-a facut autotestare inainte de poza.

Legat de celebra litera T care apare in pozele radar, stiti cum e: inseamna T (Testing) sau T (Target)?
horeabortan a scris:

Stiu la ce va referiti, au fost cazuri castigate invocand aceasta functia de autotestare. Din nefericire pentru dumneavoastra, acea functie de autotestare era necesara doar la aparatele radar de tip mai vechi (cele cilindrice, groase, instalate pe masinile mai vechi). Atunci aparatul , daca nu monitoriza (si automat detectorul dvs nu dadea semnal), era stins (shut down). Aparatele noi de radar, montate pe MCV-uri, sunt o tehnologie mai avansata. Acolo filmarea este continua, iar detectarea radar are functie de stand by (cum face calculatorul dvs cand nu mai lucrati pe el - nu e stins, e in pauza). Cand este repornit nu mai are nevoie de autotestare, fiindca nu a fost stins. Cum nici la dvs pe calculator, cand e in stand by, nu mai trebuie sa il porniti, doar sa atingeti mouse-ul.
Asa incat cu acest motiv nu aveti nici o sansa de castig.
Iar aparatul de detectare radar este legal. Este ilegal dispozitivul antiradar, care este cu totul altceva.


Va multumesc. Am gasit ca pe 14 iulie 2009 s-a modificat articolul in care se specificau conditiile "de lucru a aparatelor radar" si s-a scos partea cu testarea.

Despre proces:
- daca depun plangere la judecatoria pe raza localitatii unde am fost amendat si dupa 1a infatisare sau a 2a, nu mi se da castig de cauza va trebui sa platesc ceva? Adica penalizari, cheltuieli de judecata?
Buna ziua,

As dori sa stiu daca pot contesta (cu sanse de succes) o "amenda radar" primita de la un echipaj de politie mobil (MCV-ul era in miscare).
Intrucat aveam detectorul radar pornit, sunt de parere ca aparatul de detectie folosit de agenti era oprit. La 1-2s dupa contactul vizual (iesirea din curba) am fost inregistrat cu vitez de 81km/h in localitate.

In conditiile in care aparatul radar nu isi avea functia de autotestare terminata, credeti ca pot contesta cu succes amenda primita?

Multumesc,
Florin.