Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Eu cred ca ar trebui mai intai sa va clarificati exact statutul pt.2009-2010,avand in vedere ca in fisa fiscala pe 2009 pe care a depus-o angajatorul la fisc in 2010 sunt reflectate doar veniturile din salarii obtinute in 2009,iar in fisa fiscala pe 2010,depusa in 2011 sunt veniturile din salarii/2010.Pt. veniturile din drepturi de autor eu stiu ca dvs. aveati obligatia sa depuneti o declaratie separata la fisc.
daydr3am3r a scris:
De asemenea, mentionez ca pe fisa fiscala din 2009 apar veniturile mele din drepturi de autor pe toata perioada in care am lucrat in cadrul respectivei redactii (septembrie 2009 - iunie 2010), cel mai probabil pentru a nu plati acele taxe si asigurari ce trebuia achitate incepand cu anul 2010 (cel putin asa se vehicula la vremea respectiva), pe fisa fiscala din 2010 aparand doar veniturile salariale.
Daca apar doar venituri de aceasta natura,(drepturi de autor)inseamna ca nu ati lucrat si pe baza de contract de munca in acea perioada .posibil fostul dvs. angajator v-a indus in eroare.In acest caz asigurarea se plateste.
In rest nu pot sa va dau un raspuns concret ,imi pare rau,dar relatarea dvs.despre dosarul de handicap solicitat de catre casa nu am reusit sa o inteleg f. bine,poate reveniti dar intr-un mod mai concis.
[ link extern ]
In acel articol se specifica urmatoarele:
Nu plătesc contribuţia la sănătate cei care pe lângă drepturi de autor, chirii, dividente, dobânzi au şi contract de muncă.
Acest lucru exte perfect valabil pentru mine, in perioada respectiva avand si un contract de munca pentru cae toate taxele si impozitele au fost platite la zi. De asemenea, tot in respectivul articol se precizeaza urmatoarele:
Cei care sunt plătiţi pe drepturi de autor sau trăiesc din chirii trebuie să-şi plătească singuri dările la sănătate, iar dacă au mai lucrat fără a plăti această contribuţie o achită retroactiv din 2006. [...] La fondul de sănătate, angajaţii trebuie să-şi achite singuri contribuţiile o dată pe an, până la 25 ianuarie, respectiv 27 ianuarie în acest an.[2011]
. Evident, nu am fost instiintat in niciun fel, in conditiile in care eu merg anual la casa de sanatate pentru aceeasi adeverinta, pentru a putea ridica dosarul de handicap