avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Activitate Milit

Activitate Milit

Discuție Datorii ANAF
La data de 16mai sANAF a transmis la locul de munca cerere de poprire pentru suma de 475 lei reprezentând diferente de impozit anual de regularizat pentru anul 2009 și 2016. Titlurile executorii nu mi -au parvenit niciodată. Suma este destul de mica întreb însă, daca o plătesc ma pot aștepta și la penalități sau majorări?. Care este temeiul legal?
Multumesc
Discuție Plata sume ANAF
In data de 8 aprilie am fost instiintata prin sms de catre toate băncile la care am deschise conturi bancare cu privire la instituire poprire pe conturi pentru regularizari sume solicitate de ANAF , cca 450 lei. Telefonic o singura banca a confirmat faptul ca instiintarea se raporteaza de catre ANAF prin invocarea unei adrese emise de ANAF in data de 3 aprilie a.c.
La unul din sediile ANAF mi se comunica faptul ca probabil este vorba de o regularizare ca urmare a unei conventii civile incheiate in anul 2006 și mi se inmaneaza 2 decizii de impunere din oficiu, necomunicate pana in prezent, din anul 2011 si 2010 aferente anului 2007 si respectiv 2009 pentru suma de 0 lei si respectiv 1 leu.Totodata se recomanda pentru clarificari sa merg la un alt sediul al ANAF. Intre timp, în data de 16 aprilie mi se comunica de la locul de munca faptul ca ANAF solicita executare suma de 473lei. ( 427 din 2009 si 46 din 2016). Nu am primit nicio instiintare de plata de la ANAF pana in acest moment.
In conditiile date si avand in vedere ca nu mi-a fost comunicata nicio instiintare oficiala din partea ANAF cum pot fi executata si de cine ( oare nu exista riscul sa fiu executata pentru o suma de cca 450 lei de fiecare banca la care am conturi dar si la locul de munca prin poprire pe salariu). Mai mult in conditiile in care nu exista niciun document oficial transmis de ANAF este posibil oare sa solicite chiar si penalitati sau majorari? Poate peste 2, 3 ,10 ani? Ce demersuri credeti ca pot fi intreprinse. Ma intreb oare, suma precizata pentru anul 2009 nu este prescrisa, chiar?Ce ma sfatuiti.

Cu multumiri
Dreptul de a-mi fi puse la dispozitie lista funcțiilor publice vacante corespunzătoare. Eu înțeleg prin corespunzătoare cele de șef serviciu nu cele de consilier, expert pe care legea 188 le menționează la alin (7) al art 99 .
Prin Ordin s-a desfiintat postul de conducere de sef serviciu, s-a acordat preaviz 30 zile si s-a pus la dispozitie o lista continand doar cateva posturi de functionar public de rang inferior, fiindu-mi incalcate drepturile prevazute de art. 99 din Legea nr. 188. Cum procedez ? Trebuie avocat pentru reprezentare în instanta? Cum procedez?
Buna ziua,

In contextul solicitarii unui credit bancar si a acordului dat bancii pentru verificarea firmelor in care sunt asociat am constatat faptul ca, incepand cu anul 2005, o persoana fizica ( fost colaborator- angajat) a inregistrat o firma in care mi-a utilizat datele personale si posibil falsificand date m-a inregistrat ca asociat ( nu administrator) , cu o cota de participare de 50%. Niciodata nu mi-am dat acordul si nu am stiut pana astazi despre acest fapt. Va rog sa-mi spuneti ce optiuni am - pargii legale si moduri de actiune( avocat, plangere penala, etc). Va multumesc
Buna seara,

Am construit o casa ( duplex) pe un teren concesionat, pentru 49 ani, de la primarie. Contractul de concesiune este incheiat pe numele meu. Doresc sa donez sau , daca este mai bine, sa vand fratelui meu 1/2 din casa si totodata sa rezolv si problema terenului astfel incat, la final, fiecare sa detina, in nume propriu, 1/2 din teren si 1/2 din casa. De alfel, in acest sens a fost construita si casa , sub forma unui duplex, pentru ca fiecare sa aiba , in final proprietatea lui. Pentru acesta , va rog sa imi recomandati varianta cea mai buna si eventual care sunt costurile . Doresc rezolvarea situatiei cat mai repede posibil si in acest sens, daca se poate, doresc recomandari notar. Casa este situata in judetul Ilfov. Va multumesc anticipat.
Buna seara,
Care sunt posibilitatile pentru recuperarea soldului contului. Asupra contului care avea atasat un card a avut loc o frauda ( prin utilizarea frauduloasa a datelor de card sau copierea lor sau o alta metoda - cert este ca toata suma existenta in contul care avea atasat un card a fost utilizata fraudulos). Frauda s-a produs in alta tara, cardul fiind la proprietar in Romania. Raspunsul bancii : intrucat din contul care avea atasat cardul s-au mai facut plati cu aceeasi destinatie, nu se poate recupera suma cheltuita fraudulos.