avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Activitate OlDumitra

Activitate OlDumitra

Răspuns la discuția TERMEN PLANGERE PENALA
Dar, există vreun termen de depunere a plangerii penale?
O institutie mi-a violat corespondenta. Am incercat sa discut la nivel de conducere, sa nu fac plangere penala, Nu se recunoaste nimic, Am dovezi ca am incercat sa iau legatura cu Conducerea. Fara succes. Asa ca vreau sa ii fac plangere penala, este o fapta foarte grava pentru o institutie din Romania democratica, Asa ma indeamna si Avocatul poporului. Ma intereseaza articolele Legii care imi permit sa fac o plangere penala, eu persoana fizica, nefiind angajata respectivei institutii si care este termeneul legal de depunere al unei astfel de plangeri, tinand cont si de faptul ca am discutat cu conducerea institutiei si chiar cu Ministerul de care depinde aceasta.
Vă mulțumesc foarte mult. Sper într-o rezolvare. Sau ar trebuii să existe o rezolvare. Chiar nu se respectă nimic în țara asta?
Eu cred că este vorba de Penal, aici, Avocatul Poporului este mult prea slab! Ce părere avețI ?
Eu nu iau partea nimănui, să răspundă cel care a greșit. Dar cum să fie Poșta Franceză vinovată când Poșta Română pune un abțibild cu însemnele Poștei Franceze pe plicul de plastic pus de EA, Poșta Română la ... chipului întoarcerea plicului meu din Franța?!

Păi, dacă francezii nu găseau adresa sau cine știe ce se întâmplase - DACĂ PLICUL MEU AJUNGEA LA EI - de ce nu ar fi scris DESTINATAR NECUNOSCUT pe formularul AR că nu au găsit destinatarul sau să fi pus abțibildul pe plicul de hartie al expeditorului ... Formularul AR este curat, intact ... Nu se vede clar că Poșta Română a pus acel abțibild ... care arată ca o bucată de ziar... Așa parafă să aibă francezii?

Cred încă odată că plicul meu nu a plecat din țară pentru că a fost vorba de un proces civil de bătaie de joc pentru mine, o mărime, nu știu de unde, Tribunal sau Casa de pensii sau instituția mea au putut bloca plicul meu ... și, poate, de acord i-au făcut părtași și pe francezi.

Acum, pentru că am spus că mă adresez președintelui Republicii, francezii dau din colț în colț și sper să nu mai fie alături de Poșta Română.

NU este așa cum cred eu, foarte bine, vreau Adevărul și răspunsuri la întrebările mele din partea ambelor servicii, Român și Francez.

Dar, trebuie despăgubiri pentru VIOLAREA corespondenței și FALS în ACTE PUBLICE dacă abțibildul nu e pus de francezi și repet, CUM SĂ LIPEASCĂ FRANCEZII UN ABȚIBILD PE O FOLIE DE PLASTIC PUSĂ DE POȘTA ROMNAĂ LA ÎNTOARCEREA PLICULUI MEU DIN FRANTA ?! - din declarația Poștei Române!
Mulțumesc pentru îndrumare. Poșta Română este de vină. Poșta franceză are răspunsuri contradictorii, parcă ar vrea să fie alături de confrații din România - probabil că se ajută reciproc, în diverse situații, părerea mea - dar până la urmă reiese că plicul nu a ajuns în Franța. Am câteva indicii.
Dupa ce mi-au promis un răspuns imediat, acum și Francezii mai amână puțin, dar cred că răspunsul lor mă va ajuta
Domnule Avocat, mulțumesc de îndrumare, nu este problema cu CEDO.

Eu doresc să știu cum rezolv problema cu Poșta Română care MINTE și-și face de cap. Este plin Internetul de nemulțumiri ca nu pleacă sau nu vin scrisorile.

În cazul me
u - dar și altora li s-a mai întâmplat - s-a oprit ieșirea din țară a Scrisorii mele către CEDO. Nu s-a pierdut, din neglijență, ceva întâmplător.

Cineva NU a vrut ca acest plic către CEDO să iasă din țară. Este o situație atât de clară.

Unde pot sesiza, cine se poate ocupa de VIOLAREA corespondenței și de FALSUL în acte publice a unei instituții - Poșta Română!

Nu e vorba de o persoană fizică care face un fals în acte publice, ci o Instituție! Am răspunsul clar al Poștei Române care se dă de gol!

Vă rog, scuzați-mi expresia, dar, efectiv, pute! Rău de tot.
Cine răspunde?
Ministerul Comunicațiilor?
Guvernul României?
Parlamentul?
Avocatul poporului ?
Chiar nimeni nu mă poate ajuta la rezolvare?

Nu ati inteles mesajul meu. Adresa este corect scrisa si d emine, verificata, nimeni nu reproseaza asta, sunt doua chestiuni clare de: 1. Violarea corespondentei de catre Posta Romana si 2. Fals in acte publice - tot ”opera” Postei Romane
O scrisoare către CEDO a fost oprită de către Poșta Română să ajungă la CEDO. Plicul meu s-a întors cu mențiunea halucinantă că ar fi DESTINATAR NECUNOSCUT deși adresa este corect scrisă, mare, vizibil pe plicul meu maro, plic de hârtie.
Deși plicul meu este rupt, efectiv, pe trei laturi ale sale, se observă foarte clar, Poșta Română vine cu niște explicații la fel de halucinante despre adresă care ar fi trebuit scrisă într-un anumit spațiu și alte multe aberații.

Dar în răspunsul ei – pentru că Minciuna are picioare scurte – Poșta Română se dă de gol și spune că a pus plicul meu de hârtie întors deteriorat din Franța într-un plic de celofan/plastic pentru a nu se deteriora mai rău până să fie predat expeditorului său, adică, mie.

Pe acest plic cu însemnele POȘTEI ROMÂNE SA apare abțibildul Poștei Franceze cu mențiunea DESTINATAR NECUNOSCUT.

Cum putea Poșta Franceză să lipească eticheta ei peste plicul de plastic pus de Poșta Română după ce plicul meu se întorsese din Franța? – asta după chiar spusele din Comunicatul Postei Romane.
De altfel, nici Logo-ul de pe eticheta franceză nu apare în culoarea galben cu albastru, așa cum este logo-ul original al francezilor.
Este o făcătură clară.

Poșta Franceză dă din col în colț, răspunde când într-un fel, când în altul: ba că plicul a sosit în Franța, dar data de la ei nu coincide cu a Poștei Române.
În acest moment, pe site francezilor stă scris în dreptul numărului recomandatei mele: NUMĂR NECUNOSCUT!
Și mă roagă să le aștept răspunsul lor …

Două întrebări pentru dvs.:
1. Plicul meu rupt și păstrat în birourile Poștei Române poate fi considerată ca VIOLAREA CORESPONDENȚEI și care este plata pentru cel care face așa ceva – unde să reclam acest lucru?

2. Dovedit clar FALS ÎN ACTE PUBLICE – chestiune internațională – Poșta Franceză – nu a putut lipi abțibildul pus pe plicul de plastic al Poștei Române la întoarcerea din Franța, logo –ul francez în xerox, ștampilă fără dată, fără localitatea/ țara de unde vine returnată scrisoarea, cu o ștammpilă mișcată special pentru a nu se vedea nimic – unde trebuie reclamat Falsul din acte publice?

Vă multțumesc
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile dvs.
Da, voi trimite din nou la CEDO si NU prin Posta Romana. Asta este clar. Norocul meu ca sunt inca in termenul de 6 luni, dar daca nu eram nu cred ca CEDO mai baga in seama scrisoarea mea.
Voi face si reclamatie la Posta Romana si voi intreba si Posta Franceza.

Dar, intrebarea mea ramane:
chiar nu pot reclama si ca violare de corespondenta?
Se poate vedea cu usurinta ca plicul a fost TAIAT, apoi capsat,
Nu se putea hartani atat de tare acest plic in numai 2 zile cat a stat in Romania.
Sunt sigura ca scrisoarea mea NU a ajuns la CEDO.
Nu putea postasul francez sa spuna "adrisant" necunoscut la o institutie atat de cunoscuta.
Cred ca ar ajunge o scrisoare la CEDO si numai daca s-ar scrie pe plic numai
numele institutiei,
numele orasului si tara.
Dar, cu o adresa scrisa foarte corect cu toate datele.

Asadar, va rog unde se primesc reclamatiile pentru violarea unei corespondente?
La procuratura? SRI? ... ...

Va multumesc din nou