avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Activitate alynakiss112

Activitate alynakiss112

Răspuns la discuția TVA achizitie apartament
Daca nu semnez aceea declaratie cu tva 5 % si inchei contractul final .. e ok pentru mine ?? pot sa ma trezesc apoi ca trebuie sa platesc diferenta de tva ??
Răspuns la discuția TVA achizitie apartament
Multumesc mult ... dar tot eu am propus sa schimb cu fratele meu sa fie el proprietarul in contractul final dar au zis ca e totul ok daca raman eu ... nu puteau macar sa ma sfatuiasca asa? Sau nu se poate schimba persoana din (ante)contract ...
Răspuns la discuția TVA achizitie apartament
Daca nu semnez aceea declaratie cu tva 5 % e ok pentru mine ? pot sa ma trezesc apoi ca trebuie sa platesc diferenta de tva?
Răspuns la discuția TVA achizitie apartament
citez din (ante)contract ... promitentul vanzator prin mandatarul sau, declarand ca operatiunea este scutita de plata TVA- ului potrivit art141 alin2 din legea nr 571/2003 privind Codul Fiscal ... DAR mai e ceva care ma intriga ... in cazul in care la data semnarii contractului dispozitiile art141 alin2 din legea nr 571/2003 nu se vor mai aplica, noi partile convenim ca promitentul cumparator sa achite la data semnarii contractului TVA aferent pretului
Răspuns la discuția TVA achizitie apartament
Ms de ajutor Bogdan, dar nu am semnat hartia respectiva pe proprie raspundere pt ca stiam ca am beneficiat in trecut ... am mers de cateva ori la firma am vorbit cu cei de la juridic si au zis ca e ok si fara aceea declaratie ... daca nu semnez si inchei contractul final in care se specifica tva inclus mai am vreo responsabilitate?
Răspuns la discuția TVA achizitie apartament
Va multumesc mult, am semnat deja ante(contractul) dar nu am semnat cererea cu tva de 5% ... ce pot sa fac in continuare?

Tin sa mentionez ca am explicat situatia mea si in fata notarului cand am semnat (ante) contractul ... dar din ce am inteles firma e raspunzatoare de tva ... daca nu semnez aceea cerere cu tva 5% pot sa patesc ceva?

Buna Ziua,
Am cateva nelamuriri legate de plata unui TVA pentru o locuinta noua. In trecut am cumparat o locuinta cu TVA 5% am fost nevoita sa o vand, am platit impozitul respectiv, si acum vreau sa cumpar o alta locuinta noua de la un dezvoltator imobiliar. Cei de acolo au zis ca pot sa cumpar cu TVA de 5% defapt TVA este inclus in pret. Risc ceva? Nu vreau sa ma trezesc apoi nevoita sa platesc diferenta de TVA! Firma sau eu sunt responsabila pt TVA? Astept un raspuns cat mai repede posibil pt ca trebuie sa semnez contractul final...Va multumesc anticipat ...