avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate Francisc Gerber

Activitate Francisc Gerber

Bună ziua,
aveți art. 1382 și 1383 din Codul civil care arată modul în care răspund participanții, respectiv aceștia răspund solidar pentru reparație față de cel prejudiciat.
Între cei răspunzători, sarcina reparației se împarte proporțional, funcție de participarea la producerea prejudiciului, iar în cazul în care nu se poate stabili această participare, se are în vedere intenția sau culpa fiecărui participant.
Dacă nici acest lucru nu este posibil fiecare participant va contribui în mod egal.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
în cazul în care ați dat vreo declarație în față unui polițist vă puteți interesa la secția de poliție unde ați dat declarația, sau puteți ruga pe cineva să se intereseze.
În lipsa unei împuterniciri oficiale este posibil să nu primească răspuns, dar poate încerca - explicând situația, eventual comunicând datele dvs de contact (telefon, adresa unde vă aflați efectiv).
Dacă nu aveți cunoștință de vreun proces care să vă vizeze, țineți legătura cu vecinii de la domiciliu, îi înștiințați despre datele la care puteți fi contactată, eventual să verifice din când în când cutia poștală.
Ar mai fi varianta să înșțiințați despre situație, tot așa printr-un vecin amabil, pe polițistul de zonă.

În ceea ce privește o eventuală sentință, sau dosar al cărui stadiu a depășit urmărirea penală și se află sau s-a aflat pe rolul unei instanțe, puteți verifica pe siteul [ link extern ]

Succes!
Răspuns la discuția Buna ziua
Despre ce sumă e vorba?
Răspuns la discuția
Sfatul meu este ca în termenul in care puteți ataca hotararea, sa faceti o cerere prin care sa solicitati completarea hotararii, cu sintagma "de inspector de munca la Compartimentul Securitate si Sanatate in Munca", motivând aceasta cerere.
Atunci împuterniciti pe cineva sa predea permisul dupa ce ajungeti in romania și sa-l și ridice la expirarea duratei.
O varianta ar fi sa predați permisul și sa imputerniciti pe cineva să il ridice dupa o luna.
Evident nu veți conduce în acea perioada.
Răspuns la discuția Conducere fără permis
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe scurt, așa, spre deosebire de suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, în cazul amanarii aplicarii pedepsei, daca nu a savârșit din nou o infractiune pana la expirarea termenului de supraveghere, persoanei respective nu i se va aplica pedeapsa și nu este supusa niciunei decaderi, interdictii sau incapacitati.

In cazul suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere, daca cel condamnat, nu savarseste o nouă infractiune descoperită pana la expirarea termenului de supraveghere, pedeapsa se considera executată.
Răspuns la discuția Conducere fără permis
Ați sesizat bine, este ceva puțin diferit de închisoare cu suspendare.
Răspuns la discuția Reabilitare
Nu trebuie sa faceți reabilitarea.
Scoateți un cazier judiciar pentru a fi sigur ca nu există vreo mențiune în acesta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca priveste bunul unui sigur proprietar nu este necesară semnatura altui moștenitor ce nu are niciun drept asupra bunului respectiv.