avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, Un copil minor impreuna cu alti colegi au ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, Un copil minor impreuna cu alti colegi au lipsit de ...

Buna ziua,

Un copil minor impreuna cu alti colegi au lipsit de libertate un coleg, si l-au amenetiat pentru a recupera o suma de bani. Nu s-a ajuns la nimic grav, cel lipsit de libertate nefiind vatamat. Mama copilului a cerut in instanta daune morale pentru trauma prin care a trecut acesta.
cum se stabiliste cuantumul sumei ? se ia in calcul in mod egal cei participanti, sau o mai mare parte cei care au amenintat?
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 18:15, 8 Octombrie 2022
Bună ziua,
aveți art. 1382 și 1383 din Codul civil care arată modul în care răspund participanții, respectiv aceștia răspund solidar pentru reparație față de cel prejudiciat.
Între cei răspunzători, sarcina reparației se împarte proporțional, funcție de participarea la producerea prejudiciului, iar în cazul în care nu se poate stabili această participare, se are în vedere intenția sau culpa fiecărui participant.
Dacă nici acest lucru nu este posibil fiecare participant va contribui în mod egal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni executare lucrare in mod gresit gica_ungureanu gica_ungureanu Se încalcă vreo lege în cazul în care ești plătit și execuți o lucrare greșită? Există sancțiuni? Nu mă refer la medici. Ei au parcă o lege a ... (vezi toată discuția)
Participatia improprie si despagubirile ContSters328245 ContSters328245 1. o persoana gasita vinovata de participatie improprie poate fi obligata prin sentinta la plata in solidar cu ceilalti vinovati din dosar a tuturor ... (vezi toată discuția)
Executare silită - aflare sold recuperat Elena Corina 80 Elena Corina 80 Buna ziua, in Ianuarie 2014 a inceput executarea silită împotriva soțului meu pentru niste despăgubiri materiale si morale ca urmare a unui accident de ... (vezi toată discuția)