avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Activitate gelu27

Activitate gelu27

Inca nu știu să vă spun deoarece totul este verbal, miercuri ajung la birouri si depun o cerere prin care solicit comunicarea in scris a modificarilor aduse contractului de munca a functie pe care urmeaza sa o ocup in cadrul firmei salariul si perioada unei eventuale retrogradari in functie.
Mentionez faptul ca postul de CTC l-am obținut (câștigat) prin concurs in 2013. Poate conteaza si acest lucru!
Mulțumesc!


Cornel Vasile a scris:

Vi se modifica contractul de munca - functia, salariul, locul de munca ? .. Nu se prea intelege ..directoarea de productie asa competenta de a decide asa ceva?

Buna ziua!
Am o problema la serviciu. Am fost două săptămâni in concediu medical (fizioterapie, coloana si genunchi). Precizez faptul ca lucram pe postul de CTC în firmă, iar când am revenit în activitate, directoarea de producție m-a trimis la mașina de cusut pe motiv că am prea multe medicale. Am fost si la așa zisul ei șef, dar nici acesta nu mi-a dat dreptate. Urmează să merg la managerul general, dar nici de la el NU am așteptări pozitive.
Ce sfat îmi dați? Să fac reclamație la ITM?
Mulțumesc!
La data de 01.02.2017 a intrat in vigoare ordonanta cu anularea celor 102 taxe?
Daca da, cum pot recupera taxa pt timbrul de mediu?
A fost recuperata taxa pentru timbrul de mediu in instanta de vreun cetatean in România?
Daca da imi puteti indica pe ce legi sau coduri si articole s-a bazat cererea de chemare in judecata?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Uzucapiune
Va multumesc, pt raspuns, dar mai am o intrebare!
Acele taxe de timbru nu pot fi folosite intr-un alt dosar avand acelasi obiect, cauza si parti, deschis ulterior celui perimat? Nu se poate aplica art.422 alin.(2)?
Va multumesc!
Discuție Uzucapiune
Buna ziua!
Am chemat in instanta primaria, pt dobandirea dreptului de proprietar asupra casei si a terenului aferent acesteia, iar avocatul, care l-am angajat mi-a zis ca obiectul dosarului este "uzucapiune".
Dupa un an si jumatate de plimbari prin instante, acest dosar s-a suspendat, dupa care s-a perimat.

Avocatul mi-a zis ca a facut cerere sa-mi recuperez taxa de timbru din acest dosar, invocand citez din cerere, "art. 247 Cod Civil si art. 408 Noul Cod Civlil"

Va rog sa-mi spuneti daca mai am vreo sansa sa-mi recuperez banii si daca articolele invocate sunt cele corecte? Daca nu sunt astea articolele mi-ati putea indica pe cele corecte?

Va multumesc!
Buna ziua!
Sunt jandarm si asa cum stiti, in 2011 si 2012 ne-au fost taiate si noua salariile. Spre deosebire de politisti, noi suntem militari si nu avem voie sa ne asociem in grupuri sau sa avem sindicat, deci daca avem o sansa sa ne recuperam acele salarii trebuie sa actionam in judecata, fiecare jandarm, Ministerul de Interne si Unitatea Militara unde suntem angajati.
Intrebari:
- mai trebuie chemata in judecata si alta institutie, pe langa astea doua?
- pe baza carei legi ii actionez in Instanta?
- ar trebui sa mai stiu si altceva, daca v-ati confruntat cu un astfel de proces, sau aveti ceva detalii de care trebuie sa mai tin cont?

Va multumesc!!!
Am auzit ca guvernul a dat o ordonanta prin care taxa de poluare se restituie in 5 ani de la pronuntarea instantelor, (in favoarea contribuabilului).
Este adevarat? Se aplica aceasta ordonanta? Daca se aplica este normal? dar este si legala? (adica constitutionala) cum este posibil (daca se restituie in 5 ani) si eu am platit taxa integral?

Va multumesc!
Discuție CIF/CUI ?
Imi cere instanta, sa precizez CUI-ul si CIF-ul paratelor; paratele fiind Administratia Fondului pt Mediu si Administratia Finantelor Publice.
Un coleg mi-a zis ca CIF-ul si CUI-ul este acelasi lucru.
Are dreptate colegul?
Discuție Taxa de poluare
Buna ziua !
Am primit zilele astea de la tribunal urmatoarea adresa:
Stimate domn, in legatura cu dosarul d-voastra, in calitate de Reclamant, va comunicam ca in termen de 10 zile de la primirea prezentei comunicari, sub sanctiunea anularii cererii, aveti de indeplinit obligatiile de mai jos:

Obligatia de a indica urmatoarele:

Nota: SA DEPUNA IN 4 EXEMPLARE:
1. PRECIZARE CARE SA CUPRINDA CNP-UL RECLAMANTULUI, PERSOANELA INSARCINATE SA REPREZINTE IN JUSTITIE FIECARE PARAT, MOTIVAREA IN FAPT A ACTIUNII, NATURA OBLIGATIEI PRETINSE SI MOTIVAREA ACESTEIA, MATIVAREA IN FAPT SI IN DREPT A CERERII DE CHEMARE IN GARANTIE.
2. COPII CERTIFICATE CONFORM ART. 150 C. PR. CIV. ALE INSCRISURILOR ATASATE.
In situatia in care o parte din obligatii le-ati indeplinit pana la data primirii prezentei, va rugam sa indepliniti si celelalte obligatii ce v-au fost puse in vedere pana la termenul precizat.
CE TREBUIE SA FAC IN ACEASTA SITUATIE, SI CE PARERE AVETI?
VA MULTUMESC!