avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate IancSergiu

Activitate IancSergiu

Buna, situatia de fapt suna cam asa: ieri pe la ora 16 tatal meu s-a trezit cu politia la poarta care politist l-a intrebat daca a adus lemne de foc si daca are acte pe ele. Tata i-a spus ca nu a adus si pe lemnele din curte are acte. Acesta tot insistand a intrat in curte unde a vazut 2 brazi de craciun. Vazandu-i imediat l-a intrebat ce e cu ei si daca sunt marcati. Evident ca nu erau , iar politistul i-a dat 2000 lei amenda. Ulterior politistul defapt seful de post ca de el era vorba a marturisit ca s-a facut un denunt anonim la 112 cum ca tata ar fi fost la furat de lemne. Deci tatal meu adusese defapt 2 braduleti cum face romanu la tara plus ca e membru intr-o asociatie composesorala si avem dreptul la asa ceva. Intrebarea mea: E legal ceea ce a facut politistul ? El s-a bazat pe art.19 al.1 lit. c din legea 171/2010. Acolo se mentioneaza ceva de transportul brazilor, defapt asa a si scris politistul in procesul verbal, ,,a transportat din locul numit x la domiciliul sau doi brazi fara a avea sigiliile crotalei,,. Eu o sa contest procesul verbal joi ca deja nu mai am cand. Rog cei care au cunostinte si nu numai sa isi dea cu parerea despre ce probe temeiuri legale sa invoc . Va multumesc!!!
Răspuns la discuția Ce acte trebuie intocmite?
Va multumesc mult pentru informatii, eu m-am gandit ca la inceput sa fac un contract de imprumut, iar abia dupa ce o sa incepem o sa intru in firma prin cedare de parti sociale. Imprumutul cred ca cel mai bine il fac cu unul din asociati intre persoane fizice. Ar fi in regula asa?
Situatia de fapt sta in felul urmator: un prieten si-a facut impreuna cu tatal sau un SRL amandoi fiind asociati si au luat in locatiune un imobil pentru a presta servicii de catering. Ideea e ca prietenul neavand fonduri suficiente mi-a propus sa intru in afacere si sa punem eu jumatate si el jumatate si profitul urmeaza sa il impartim tot asa. Intrebarea mea e ce acte sa inchei cu el pentru a avea siguranta si pentru a legaliza pactul nostru. Mentionez ca eu sunt persoana fizica nici macar autorizata. Multumesc!