avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Activitate michelle13

Activitate michelle13

Buna ziua! Debitorul imi da si cealalta jumatate din suma imprumutata in urmatoarele zile,insa nici el,nuici executorul nu au spus nimic de cheltuielile cu executarea.In ce fel imi pot recupera banii pe care i-am cheltuit cu executarea?Pot cere reactualizarea sumei?
Va multumesc din suflet pentru raspuns!Astazi debitorul mi-a trimis jumatate din suma imprumutata,prin cabinetul executorului judecatoresc.Acesta din urma m-a chemat la cabinet si am semnat un proces verbal in care este trecuta suma de bani trimisa de debitordebitori,precum si faptul ca eu nu i-am ridicat din contul executorului si nu-i voi ridica de acolo pana ce nu voi primi toti banii,in schimb,voi continua executarea silita.
Buna seara! Am imprumutat o suma de bani unei cunostinte si am incheiat cu aceasta un contract de imprumut.Nerestituindu-mi suma respectiva de bani,in septembrie am "pornit" executarea silita.Bunul care urmeaza sa-i fie executat,este un imobil,insa debitorul este casatorit si acum mi-a facut contestatie la executare, motivand ca acel imobil este dobandit in coproprietate cu sotia lui,aceasta din urma nefiind trecuta in contractul de imprumut.Am 2 intrebari:
1. Este posibil sa nu-i pot scoate casa la licitatie,datorita faptului ca sotia debitorului este coproprietara imobilului?
2. Executorul judecatoresc m-a anuntat astazi ca debitorul imi va restitui maine o parte din suma,insa imi va cere sa inchei un proces verbal de conciliere si sa-mi dea mai tarziu restul banilor.Avand in vedere ca debitorul este de rea-credinta(sunt 2 ani de cand ma rog de el sa-mi dea banii),ce sfat imi dati,sa inchei sau sa nu inchei acest proces-verbal?
Mentionez ca atat eu(creditorul) cat si debitorul,suntem persoane fizice!