avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 138 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters251156

Activitate ContSters251156

Bună seara. Vă rog frumos, am mare nevoie de ajutor. Sunt într-o situație disperată. Într-o zi, în week-end, am consumat alcool, după care, fără să realizez gravitatea faptei am plecat cu mașina la un bar să cumpăr țigări dar am fost oprit de un echipaj de la rutieră. Pe scurt, 0, 70 în aerul expirat. Am fost condus la spital pentru recoltare de sânge dar am refuzat, datorită faptului că mi se face rău, leșin. Așa am pățit în vara anului trecut când mi-am făcut niște analize. Mi-a spus atunci asistenta despre ce este vorba, dar nu am reținut. Am fost cooperant cu polițiștii, am avut un comportament civilizat, știind că sunt vinovat, ba chiar am servit și o cafea împreună. Rugămintea mea este: ce pedeapsă aș primi?. Un polițist mi-a spus ceva de un an cu suspendare, dar nu era prea sigur. Și dacă ar fi așa care sunt consecințele ? Spre rușinea mea, sunt cadru didactic și sunt conștient că am săvârșit o faptă reprobabilă. Sunt familie monoparentală, am doi copii, elevi. Salariul meu este singurul venit. Dacă ar fi pedeapsă cu suspendare, m-ar afecta la serviciu ? Menționez că nu consum băuturi alcoolice decât ocazional. Am permis de conducere din 1990 și nu am nicio abatere de la legea circulației. Vă rog insistent, vă implor, ajutați-mă cu un răspuns, oricare ar fi. Trăiesc un coșmar al vieții mele, sunt disperat. Mulțumesc.
Discuție Asigurare auto
Bună seara. Vă rog frumos, am cumpărat un autoturism, dar nu l-am înmatriculat încă pe numele meu. Pot face asigurarea obligatorie pe numele meu ? Am înțeles că s-a modificat legea pe 2015, privind asigurările. Vă mulțumesc frumos.
Vă rog frumos, sunt angajat în sistemul bugetar pe perioadă determinată, începând cu data de 15.09.2013. La angajare, conform actelor de studii nu am avut probleme dar ulterior au fost invocate unele „neclaritățiˮ și drept urmare, până la data de 01.12.2013 am fost trecut la plata cu ora, diferența salarială până la această dată mi-a fost reținută. Deși cred că am fost nedreptățit, totuși nu m-am adresat unei instanțe din motive lesne de înțeles. Rugămintea mea: care este termenul limită la care se poate acționa în instanță pentru rezolvarea unei astfel de situații? Vă mulțumesc.
Bună ziua. Am cumpărat un autoturism înmatriculat în România, dar vânzătorul și-a recuperat acea taxă de timbru verde. Vă rog frumos, în această situație, pt. a înmatricula autoturismul pe numele meu mai tb. plătită această taxă. Vă mulțumesc.
Răspuns la discuția Plata sultei
...fiind vorba despre o moștenire, eu tb. să plătesc sulta, dar persoana în cauză nu este de găsit, nu s-a prezentat la nici un termen, deși a fost citată de către instanță și prin mica publicitate.
Discuție Plata sultei
Vă rog frumos, cum se poate adresa o somație creditorului ?
Bună ziua. Vă rog frumos, care este termenul legal de eliberare a unei hotărâri(decizii) în urma judecării recursului la ÎCCJ. Vă mulțumesc!
Vă rog frumos,... am câştigat un proces, fond, (recunoastere diploma) la Curtea de Apel, dar la recurs la ÎCCJ, mi-a fost respinsă acţiunea ca nefondată, cu menţiunea,
irevocabilă. Menţionez că s-a creat un precedent deoarece speţe identice au avut câştig de cauză chiar la ceastă instanţă. Se mai poate face ceva? Vă rog mult, sunt într-o situaţie disperată.
Discuție Plata sultei
Buna ziua. Vă rog frumos, cum se poate plăti sulta unei părți care nu este de găsit. Nu s-a prezentat la nici un termen, deși a fost citată și prin mica publicitate. În cauză fiind un imobil care urmează a fi vândut. Vă mulțumesc.
Răspuns la discuția Vânzare imobil
Din păcate, nici nu știu exact în ce țară a plecat, iar la oficiul stării civile de la primăria de care aparținea nu a fost primit nici un document în acest sens.