avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate rdmt

Activitate rdmt

Răspuns la discuția conventie stingere obligatii
Va multumesc frumos atat pentru informatii cat si pentru timpul acordat. O zi cat mai buna!
Răspuns la discuția conventie stingere obligatii
Conventie o numesc eu, profan fiind, probabil nu e termenul tocmai potrivit, nu stiu cum s-ar putea numi un asemenea act. Mai precis caut o modalitate de "garantie" prin care la incheierea de drept a contractului, partile sa nu mai aiba parte de "surprize" reciproce. Ca si speta. X (firma de constructii) incheie un contract de subantrepriza cu Y (firma de pus parchet), pe o perioada de 1 an, ambii isi respecta obligatiile incluse in contract, iar dupa 3 luni de la incetarea contractului Y se intoarce si afirma ca X mai are sa-i dea o suma de bani ca urmare a unei diferente de curs valutar.
Buna ziua,

Se poate redacta o convetie (ca si anexa a unui contract - de pilda subantrepriza), care sa specifice in mod clar ca la incheierea contractului, partile se obliga sa o semneze si ca atare sa se stinga si obligatiile convenite in respectivul contract? Daca da, ce dispozitii ar trebui sa contina?

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția O familie din afara spatiului UE
Va multumesc, deci mai pe scurt nu se poate, singura legatura a familiei cu Romania avand-o tatal unuia dintre soti care are dubla cetatenie.
Răspuns la discuția O familie din afara spatiului UE
Va multumesc frumos, mai citisem ceva legat de:

Persoanele care vor solicita adoptarea unui copil vor fi obligate sa locuiasca in Romania cel putin 30 de zile consecutiv, pentru a intari relatia cu acesta.

De asemenea, un copil poate fi declarat adoptabil daca parintii si rudele lui pana la gradul IV declara in scris ca nu doresc sa se ocupe de cresterea si ingrijirea acestuia si in termen de 60 zile nu si-au retras aceasta declaratie sau daca minorul a fost inregistrat din parinti necunoscuti. In acest caz, adoptia se stabileste in maximum 30 de zile de la eliberarea certificatului de nastere al copilului.

Presupun ca sunt valabile si aceste aspecte.
Buna ziua,

Daca se poate sa ma lumineze si pe mine cineva cu privire la chestiunea urmatoare:

O familie de israelieni ar dori sa infieze un copil roman (minor), este posibil acest lucru, daca da, in ce conditii ar fi posibil, la ce institutii se merge cu dosarul si de ce acte este nevoie?

Va multumesc.
Răspuns la discuția Activitati multiple intr-un ONG
Multumesc frumos freeelis !

O zi buna in continuare.
Răspuns la discuția Activitati multiple intr-un ONG
Practic modificam statutul, deschidem un nou cont bancar si ne punem pe treaba?
Buna ziua,

Daca sunt membru fondator al unui ONG (protectia mediului), cu acordul celorlalti membri pot include in statut o noua activitate (donatii pentru un copil bolnav) sau este necesar sa se infiinteze un nou ONG care sa trateze exclusiv aceasta cauza?
As vrea un raspuns detaliat va rog.

Va multumesc,
O zi buna.