avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Activitate marryy_lm

Activitate marryy_lm

Răspuns la discuția contract vinzare-cumparare
Corect sintetizat.Multumesc si pt raspuns.Asta era intrebarea: daca sora poate nota litigul in CF in timpul procesului si in acest fel ar ingreuna vinzarea.
Răspuns la discuția contract vinzare-cumparare
Multumesc mult pt raspuns.Eu ma situez de partea nepoatei fiind mama ei.Eu am cota de 50 % din casa in urma dezbaterii succesiunii dupa tata iar cota mamei de 50 % i-a vindut-o mama fiicei mele.Vroiam sa stiu daca sora mea ne poate impiedica sa vindem apt. Si mai am o precizare:" actul medical e de la un medic specialist si nu medico-legal. m-am exprimat gresit/.DAR UNDE SE PREVEDE OBLIGATIVITATEA UNUI ASTFEL DE ACT MEDICAL DACA NOTARUL NU-L CERE? Mama a incheiat acte diferite la 3 notari si nici unul nu a cerut act medical pt ca a zis ca -i lucida.am adus doar de la medicul de familie un istoric de boli.Are insuficienta cardiaca si reumatism.Atit.
Va multumesc tututor pt raspunsuri.
Răspuns la discuția contract vinzare-cumparare
Cum sa nu fim mostenitoare? Sint fiica celei care a instrainat. Dar ceea ce eu vreau sa aflu e altceva: atunci cind exista un litigiu in instanta poate fi impiedicata vinzarea apt prin notarea in cartea funciara?numai prin fpatul ca e un proces pe rol poate fi notat in CF si ca atare apt nu s-ar mai vinde? Pt ca sint putini spre deloc cei care cumpara cu litigiu pe rol,mai ales daca trebuie s aplateasca la pietei pietei apt...
Răspuns la discuția contract vinzare-cumparare
Mama inca mai traieste.Contractul de v-c s-a facut cu abitatie viagera,dar habitatia s-a constituit la apt nepoatei,nu la cel al bunicii.Doresc sa stiu daca eu sau sora mea in cazul in care vom cere la instanta anularea v-c putem nota litigiul in CF pentru a o impiedica pe nepoata sa vinda apt pina nu se va pronunta instanta.
Am urmatoarea intrebare: mama a vindul cota ei de 50 % de proprietate unei nepoate.S-au respectat toate cerintele: plata pretului ....act medico-legal...etc...va rog sa-mi spuneti in situatia in care eu sau una din surorile mele dorim sa atacam la instanta acest contract de v-c,nepoata mai poate vinde pina la terminarea litigiului? Noi putem nota in cartea funciara ca imobilul e in litigiu? Mai exact putem opri vinzarea apartamentului pina la solutionarea procesului? Multumesc pentru raspuns.
Răspuns la discuția Certificat de grefa
Din pacate cei de la Tribunalul Bucuresti n-au vrut sa-mi elibereze nici un fel de dovada a depunerii cererii in vederea eliberarii unui certificat de grefa. Mi-au zis sa vin peste 7 zile si atit...
Răspuns la discuția Certificat de grefa
Va multumesc pentru indrumare.
Buna ziua,
am urmatoarea intrebare: miine voi depune o cerere pentru eliberarea unui certificat de grefa,la Tribunalul Bucuresti. La primirea cererii imi vor elibera un nr de inregistrare al acesteia? Vreau sa am o dovada a depunerii cererii...cum procedez?
E urmatoarea situatie: bunica are cota de 50 % dintr-un apartament,cealalta cota de 50 % revenindu-i uneia dintre cele 2 fiice ale bunicii ,respectiv fiicei cea mica. . Bunica vrea sa vinda cota ei de 50% cu rezerva uzufructului nepoatei,care o va lua la ea acasa si va avea grija de ea pina la deces.
Am urmatoarea intrebare: pentru ca actul de vinzare-cumparare dintre bunica si nepoata sa nu fie atacat de fiica cea mare,se poate ca pe linga contractul de v-c cu rezerva uzufructului ,bunica sa mai incheie cu nepoata si un contract de intretinere ? Acest contract de intretinere se va inscrie ca sarcina in cartea funciara? Pentru ca nepoata,impreuna cu una din fiicele bunicii,care sint proprietare pe imobil ,vor sa vinda imobilul. Dar pentru ca fiica cea mare sa nu atace ulterior aceasta vinzare cu rezerva uzufructului va intreb ce acte se pot incheia pentru a putea dovedi ulterior in instanta daca va fi necesar ca nepoata nu numai ca a luat-o pe bunica la ea dar i-a asigurat toate cele necesare pina la deces.
Astept va rog un raspuns cit mai urgent.
Multumesc.
Buna ziua.Am urmatoarea situatie: parintii mei sint casatoriti de 30 iar eu sint singura lor fiica.Nu mai exista copii din casatorii anterioare. As vrea ca mama sa cumpere o garsoniera in nume propriu ,la care tata sa nu aiba nici un drept.Cum poate face? prin conventie matrimoniala? si pot face aceasta conventie numai pentru acel imobil?apoi pot reveni apoi la regimul comunitatii de bunuri? dupa cit timp? de fapt asta si vreau: sa faca conventia doar pt a cumpara singuragarsoniera ,apoi sa revina la regimul comun de bunuri cu tata.Si o alta intrebare f importanta pentru mine: dupa ce moare mama ,o voi mosteni numai eu? sau va veni si tata la mostenirea acestui imobil pe care mama la cumparat in nume propriu? Banii cu care mama va cumpara acea garsoniera vor fi de la mine si vreau sa ma asigur ca dupa decesul mamei numai eu voi mosteni acea garsoniera.
Multumesc pentru raspuns.
O zi buna tuturor!