avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate Lucican2010

Activitate Lucican2010

Răspuns la discuția Promisiune de marire salariu
Ok. Am inteles. Ce consecinte pot fi daca demisionez fara preaviz ... "sefu, de maine nu mai vin." ?
Răspuns la discuția Promisiune de marire salariu
Din cate stiu, cand contractul nu este respectat se poate demisiona fara preaviz. Cu alte cuvinte, daca deja nu sunt platit cu cat mi s-a promis, eu de ce m-as tine de promisiunea ca o sa muncesc sau ca o sa respect un preaviz sau orice alta clauza din contract.

Contractul individual are prevazuta o clauza de reevaluare anuala.
Răspuns la discuția Promisiune de marire salariu
Nu. Dupa renegociere, nu a existat decat acel email prin care managerul meu a anuntat financiarul sa mi se modifice salariul net la noua valoare, renegociata.

As mai vrea sa stiu daca in conditiile in care nu si-au respectat promisiunea de marire a salariului, pot considera ca au incalcat practic contractul de munca si sa imi dau demisia fara preaviz (sau preaviz de doar zece zile in loc de 20).
Buna ziua,
Situatia este urmatoarea: nou angajat, trec perioada de proba 3 luni cu excelent, si primesc o oferta mai buna la alta companie. Initiez procedura de demisie si firma curenta imi face o contraoferta egala cu a celei de a doua firme. O accept si raman. Un email cu noul salariu este trimis la financiar ("Va rog sa ii mariti lui Cutare salariul net la suma X incepand cu luna ..."). Dupa care trece o luna si constat ca respectiva contraoferta nu s-a concretizat, cu completitudine. Mai exact, noul salariu este mai mic, sa zicem cu Z sute de euro pe luna. Nu ma asteptam la asemenea... Intre timp am pierdut ce-a de-a doua oferta. Probabil ca voi pleca la prima ocazie, insa as vrea sa stiu cum se poate rezolva situatia intre timp, in sensul ca pana gasesc un alt job sau pana cand se termina proiectul curent pentru care sunt angajat ... sa fiu platit cu salariul promis. Exista doar emailul de care vorbeam mai sus. Multumesc.
Geamul e acelasi material, fie ca il bagi in lemn, fie ca il bagi in termopan. Rezistenta la presiune nu ii creste/scade in functie de rama in care il prinzi :-)
Apoi, intrucat la presiune oricum se sparge geamul inainte sa se rupa lemnu sau termopanu, tot nu vad cum ar avea de a face cu cat de repede cedeaza la presiune. La presiune cedeaza la fel, pentru ca ... e acelasi material. Sticla, de 3/4/etc mm. Asta e materialul de care vorbim. Sunt de acord ca trebuie sa ne protejam, insa nu sunt de acord cu garantii de 5 ani, nu sunt de acord cu lucrari la care ne abonam pe viata, nu sunt de acord sa imi intre in casa tot felul de trepadusi si asa mai departe. Practic nu sunt nici de acord ca ar trebui sa platim noi. Furnizorul, daca ma vrea de client trebuie sa imi asigure livrarea fara sa ma puna la cheltuieli suplimentare.
Insectele alea au certificat de nastere cu data pe el? Poate le-a adus in valiza sau poate sunt purici dresati, dupa ce va ia banii, baga puricii la loc in cutie si cauta alt fraier.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiti convins ca daca maine am avea drept de port-arma, jumatate din bobor va fi inarmat exact pentru motivul aratat de dvs. Sunt convins ca orice victima (in viata) a unui atentat terorist regreta amarnic ca nu s-a putut apara impotriva dementilor. Nu ajuta cu nimic faptul ca avem organe abilitate sa gaseasca dovezi si restul ... daca esti 2m sub pamant.

Apropo de drobul de sare ... pai cam pe asta se bazeaza toata institutia de asigurari, care ne vrea pe toti asigurati... pe viata, la incendii, inundatii, cutremure ...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce nu ai avea voie sa inregistrezi tot, pe motiv ca te temi? Statul ne filmeaza pe toti si nu se plange nimeni. Cred ca e doar o problema de posibilitati materiale si teama de ridicol. Deja sunt o multime de soferi auto care au camere video si inregistreaza tot traseul parcurs .. pentru ca se tem de toti ceilalti participanti la trafic. Eu nu vad nimic ridicol in a purta pe cap o o camera video si sa filmezi pe toata lumea pe strada pentru ca te temi sa nu fii atacat, buzunarit, jignit etc.
Fara acte scrise, totul a zburat pe fereastra. Daca aplicatia ar avea un success de milioane de dolari, va asigur ca va veti judeca si veti pierde. Este un stereotip banal prin care se fura ideile.
Buna seara,

Lucrez ca programator de peste 20 de ani si de problema asta m-am lovit des. Pe scurt, roadele muncii apartin celui care te-a platit. Singura solutie ar fi sa spuneti ca ati lucrat la ideea dvs. acasa in timpul dvs. liber. Dar e cam greu de dovedit.