avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Activitate lovy8519

Activitate lovy8519

Buna ziua,

Avand in vedere ca nu exista un contract colectiv de munca la nivel national pentru anul 2015, se aplica prevederile celui din 2014? Aveti idee daca pentru anul 2015 va exista un astfel de contract?

Multumesc anticipat,
Locuiesc in Bucuresti, Sectorul 5. Parcarea este marcata si numerotata, fara indicatoare de proprietate privata, aceasta fiind revendicata de proprietar, care este altcineva decat presedintele scarii care in aceasta dimineata mi-a ridicat ambele stergatoare si mi-a lovit masina astfel incat sa porneasca alarma. L-am vazut, filmat si am si un martor. Momentan nu am mai parcat acolo si nici bani nu ii mai dau. Desi nu este parcare ADP, pot sa ma adresez in scris primariei de sector?
Este posibil ca terenul de sub balcoanele oamenilor, dintre bloc si strada de acces sa fie proprietate privata? Mentionez ca in zona mai sunt doua parcari marcate si numerotate insa au placute ADP.
In fata blocului este o parcare marcata si numerotata insa fara placute inscriptionate cum ca parcarea este interzisa sau inchiriata ADP.
Problema este ca presedintele scarii in care locuiesc imi percepe bani pentru a parca pe unul dintre locurile mentionate mai sus, pe motiv ca parcarea este proprietate privata si ca el trebuie sa-i dea aceste sume proprietarului terenului.
Este posibil ca pamantul din fata blocului sa fie proprietate privata? Intreb pentru ca sunt de parere ca ceea ce se intampla este o inselatorie, locurile respective fiind pe domeniul public din punctul meu de vedere.
Astazi, acesta m-a amenintat ca va chema proprietarul terenului cu actele ca sa-mi ridice masina, pentru ca am refuzat sa-i mai platesc “taxa”. Poate fi ridicat un autoturism de pe un loc de parcare marcat si numerotat, fara ca acesta sa aiba inscriptii clare cum ca ar fi proprietate privata sau inchiriat ADP?
Cum ar trebui sa procedez pentru a scapa de presiunile acestui individ?
As dori sa stiu daca unei persoane ii este permisa folosirea armei de vanatoare in orice conditii. Problema este ca ieri, o vecina a chemat o persoana cu o arma de vanatoare ca sa ii impuste cainele. Drept urmare, pentru 20 de lei, acel individ a folosit arma (2 focuri) la cererea acesteia. As vrea sa stiu daca se poate lua vreo masura legala impotriva acestora deoarece consider ca acel individ poate reprezenta la un moment dat un pericol social, avand in vedere ca trage cu arma unde ii cere oricine. Eu as dori sa fac o reclamatie la politie insa as vrea sa stiu daca are vreun sens sau nu.

Va multumesc anticipat.
Eu am platit si amenda si contravaloarea recuperarii autoturismului dupa care am contestat procesul verbal in instanta. Este bine sa platiti amenda la jumatate in cele 48 de ore deoarece in cazul in care decizia instantei nu va va fi favorabila veti fi nevoit sa o platiti intreaga.
Ce inseamna "Acoperiti orice viciu de procedura"?
Ce este de facut in acest caz, pentru ca eu vreau sa se judece respectivul proces.
Buna seara,

Am depus contestatia la Judecatoria Sectorului 4 in termen de 15 zile dupa care am primit acasa citatia pentru proces. Problema este ca desi obiectul dosarului este - anulare proces verbal de contravenţie, eu apar ca intimat iar Politia Locala ca contestator (atat in citatie cat si pe site-ul Ministeului Justitiei). Este normal sa fie asa sau eu trebuia sa fiu contestator iar Politia intimat? In cazul in care citatia este gresita ce este de facut?

Va multumesc anticipat,
Serban Lovisteanu
Acum totul este clar.

Va multumesc frumos pentru informatii si pentru timpul acordat.
In cazul in care nu mi se da dreptate si se considera ca am pierdut procesul voi fi obligat sa platesc cheltuieli de judecata?