avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Activitate sppsv2008

Activitate sppsv2008

Buna ziua. O institutie publica cu personalitate juridica ( serviciul public de gestionare a cainilor fara stapan) finantata din bugetul local al unei primarii de municipiu, care nu are mai mult de 50 de angajati asa cum prevede lg 296/2023 trebuie sa fuzioneze cu o alta institutie. Pana aici clar.
INTREBARE : Va reduce nr de posturi doar cu 15 % asa cum scrie la art XXIX ? ( Prin desființare/reorganizare/fuzionare sau transfer al activității către alte structuri organizatorice, inclusiv către structurile organizatorice aflate în coordonarea/ autoritatea/ subordonarea autorităților administrației publice locale/județene/ centrale, trebuie să rezulte cel puțin următoarele condiții cumulative:
a) o reducere cu cel puțin 15% a numărului de personal proporțional atât pentru funcțiile de conducere, cât și pentru funcțiile de execuție;)

sau

va reduce pe langa 15% si cu 10 % asa cum cere articolul XVII ALIN 8? ( Numărul maxim al posturilor corespunzător fiecărei unități/subdiviziuni administrativ-teritoriale, stabilit potrivit art. III alin. (8^1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 63/2010 pentru modificarea și completarea Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, precum și pentru stabilirea unor măsuri financiare, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 13/2011, cu modificările și completările ulterioare, și pct. 1 din anexa la respectiva ordonanța de urgență se reduce cu 10% începând cu data de 1 noiembrie 2023.)

DECI care procent se aplica acestei institutii ? cel de 10 sau 15? sau amandoua (25%). multumesc anticipat
eu lucrez la un serviciu din subordinea Primariei .am inteles ca incepand cu anul acesta, 2012, este obligatoriu ptr Institutiile publice Manualul de politici contabile ? va rog o lamurire. multumesc