Buna ziua,
Sunt angajata pe baza unui contract de munca pe perioada determinata de catre o institutie publica, in cadrul a doua proiecte cu finantare europeana. Cele doua contracte (am doua contracte separate, cu aceeasi institutie, pe fiecare proiect in parte) au demarat pe data de 1.08.2011. Mentionez ca de la data de 2 mai 2012 am intrat in concediu de maternitate.
Situatie este urmatoarea:
- in cadrul unui proiect nu s-a platit pana la aceasta data nici un salariu, respectiv nici contributiile aferente;
- in cadrul celui de al doilea proiect s-au platit salariile pana in luna decembrie 2011 inclusiv.
Va rog sa-mi spuneti daca institutia in cauza avea obligatia sa-mi achite contributia pentru concedii si indemnizatii, indiferent de plata efectiva a salariului. Si de asemenea, daca in cazul de fata, este obligata institutia sa-mi plateasca concediul de maternitate, raportat la salariul brut, prevazut in contractul de munca, chiar daca acesta nu a fost efectiv realizat, sau imi va plati doar raportat la media veniturilor brute efectiv realizate in ultimele sase luni? Pe unul din cele doua proiecte am incasat salar pe primele doua luni din cele 6 necesare pentru baza de calcul.