avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Activitate iancuavram

Activitate iancuavram



Buna ziua,
Apelez la disponibilitatea dvs pentru a reusi sa sa gasesc raspunsul la intrebarea daca pentru tranportul international cu o autoutilitara cu masa maxima autorizata de 3.5 tone trebuie sau nu trebuie autorizatie de transport??

Marturisesc ca din putina mea experienta si citind reglementarile atat cele nationale cat si cele UE (care ar trebui sa fie la baza celor nationale, nu?) sunt putin confuz!!!
Si mai confuz sunt dupa ce am primit niste info de la unele institutii ale statului carora m-am adresat (am intrebat si la ARR si la ONRC) !!!!
Avem o reglementare nationala Ordonanta 27/2011 (care se zice ca implementeaza si Regulamentele UE 1071 si 1072) care stipuleaza (la art 11 lit c) ca n-ar fi nevoie de autorizatie pentru transportul "national cu 3.5 t"!!!!
Dar nu face nici o referire explicita la cel international!!
Sa inteleg din aceasta ca pentru cel "international cu 3.5t" trebuie autorizatie????
Confuzia vine de la art 32 al acelorasi reglementari care precizeaza ca: “ (1) Transportul rutier international contra cost de marfuri intre Romania si celelalte state membre ale Uniunii Europene se efectueaza conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1.072/2009, celorlalte reglementari ale Uniunii Europene si nationale in domeniu, precum si prezentei ordonante”

Este un pic ciudat pentru ca reglementarile europene mentionate tocmai asta spun ca nu este nevoie de autorizatie!!!
"Articolul 1/Regulamentul CE 1071: “……(4) Prin derogare de la alineatul (2), prezentul regulament nu se aplică, cu excepţia cazului în care se prevede altfel în legislaţia naţională:
(a) întreprinderilor care își desfășoară activitatea de operator de transport rutier de marfă numai cu ajutorul unor autovehicule sau combinaţii de vehicule a căror masă maximă autorizată nu depășește 3,5 tone. Cu toate acestea, statele membre pot micșora acest prag pentru toate sau pentru o parte dintre categoriile de operaţiuni de transport rutier;"


Inteleg ca reglementarile europene dau dreptul fiecarei natiuni sa implementeze precizarile asa cum doresc.....si asta si face Ord 27/2011.....precizand la art 11 ca la transportul "national cu 3.5t" nu trebuie autorizatie si la art 32 ca la transportul international se aplica reglementarile europene!

Deci ce sa intelegem? Ca la transportul international nu ne trebuie autorizatie???? Este corect????
Ideea este ca, desi mie mi se pare corect rationamentul, unele institutii la care m-am adresat pentru lamuriri ii tot dau inainte ca ar trebui autorizatie!!!
De aceea mi-ar fi de foarte mare folos si parerea unui specialist, si prin urmare reinoiesc rugamintea de a ma sprijini in aceasta problema!
Multumesc,
Avram IANCU
Buna ziua,
Ma intereseaza ce autorizatii specifice sunt necesare pentru a presta Servicii de mutare (cod CAEN 4942) in cazul unui SRL. Exista legislatie specifica care adreseaza acest tip de transport?
Trebuie sa faci dovada detinerii unui mijloc de transport sau poti sa-l inchiriezi pur si simplu?
Orice informatie la subiect este bine venita!
Multumesc anticipat!
Avram
Răspuns la discuția schimbare pasaport
cu siguranta se vor schimba pasapoartele, dar nu se poate spune cand inca! Ca sa-ti raspunzi la intrebare trebuie sa hotarasti daca vei avea nevoie de pasaport intre data expirarii celui vechi si "imposibil de determinat" data cand vor intra in vigoare noile pasapoarte...asa ca daca vei avea nevoie este bine sa-l schimbi acum...(atentie nu te lasa sa iesi din tara daca pana la expirare ai mai putin de 6 luni!!!!! asa-i legea!!!!!)......:D