avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Activitate Victorpgl

Activitate Victorpgl

cyan a scris:

asigurarea RCA nu acopera daunele provocate de catre un conducator auto aflat sub influenta bauturilor alcoolice.
in urma expertizei tehnice judiciare se poate constata si culpa comuna.

asigurarea rca acopera daunele provocate, urmand apoi sa actioneze in civil soferul sa isi recupereze paguba.
Deja este culpa comuna, dar atat timp cat exista culpa soferului, exista si despagubiri victimei.
Era o afirmatie legata de necesitatea declaratiilor. Stiu asta deja de la politie.
Intrebarea pe care probabil nu am formulat-o prea clar in primul post e legata de culpa si in functie de asta de daune. Cum si ce fel..
Buna ziua,
Cazul este urmatorul:
Accident rutier in urma caruia victima (pieton) a decedat in ambulanta spre spital.Traversa prin loc nepermis, dar a fost accidentat de catre autoturism pe contrasens, pe dubla linie continua.
Soferul autoturismului, depasind pe dubla linie continua, depasind viteza legala pt sectorul de drum, a lovit mortal victima si a parasit locul accidentului. A fost identificat si ridicat de politie in vederea supunerii la recoltarea de probe biologice la aproximativ 2 ore de la accident, gasindui-se o imbibatie alcoolica de 0,77mg/l, iar peste inca o ora 0,55mg/l.
Din conferinta de presa a purtatorului de cuvant al politiei, inainte de rezultatul alcoolemiei, se spune clar ca este cercetat pt ucidere din culpa si parasirea locului accidentului.
Banuiesc ca acum se va adauga si conducerea sub influenta bauturilor alcoolice.
Ma intereseaza o parere juridica legata de acest caz, ce daune se pot cere de la rca, si care sunt pasii de urmat. Dosarul a primit nr unic de la parchet si acum este la politie pt finalizare, mai e nevoie de declaratiile legate de daunele materiale si morale. Ce e de facut mai departe?