avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Activitate Victoria2222

Activitate Victoria2222

Buna ziua,

as dori sa stiu daca pot face ceva pt urgentarea solutionarii pensiei alimentare, in sensul ca dosarul pt pensie este inregistrat din luna iulie 2014 si nici pana in prezent nu a fost repartizat.
multumesc anticipat!
Discuție Bun comun
buna ziua,

situatie: casatoriti, dar nu locuim impreuna, bun comun masina, achizitionata in timpul casniciei. Sotul refuza sa o folosesc. legal, ce se poate face , pt a avea acces la acest bun comun?

multumesc!
multumesc frumos . La asta m am gandit si eu , dureaza un div prin instanta timp in care el nu va mai mai contribui financiar.
Buna ziua,

va prezint pe scurt o problema .. Eu cu sotul si cei doi copii minori locuiam in ap meu dobandit inainte de casatorie. datorita certurilor si tensiunii dintre noi, l-am dat afara pe sot. Ulterior a venit cu scandal, sa-si recupereze bunurile din ap. Mentionez ca nu a avut niciodata mutatie la mine. Momentan , s- redeschis divortul suspendat din 2012.

Reprezinta evacuarea lui fortata o problema , avand in vedere ca intentionez sa -l dau in judecata si pt plata pensiei alimentare, separat de actiunea de divort de la tribunal?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Deci , sotul nu mai locuieste cu noi, adica eu sotia si cei doi minori. Nu vrea sa plateasca pensia alimentara pt copii (inca nu suntem divortati). Intentionez sa o cer in instanta. Vroiam sa va intreb daca pot cere in instanta marirea cuantumului de 33% avand in vedere ca indemnizatia mea de crestere copil, singurul venit , este de doar 600 ron.

multumesc
Buna ziua,

as dori sa va intreb in vederea platii pensiei alimentare daca mama aflata in concediu crestere copil pana la 2 ani, primeste minimul de indemnizatie respectiv 600 ron si singurele surse de venituri sunt aceasta minima indemnizatie plus alocatiile copiilor minori , poate cere marirea cuantumului legal, respectiv 33% ,pentru cei doi copii minori??

Multumesc !
Răspuns la discuția custodie comuna sau exclusiva?
Multumesc pentru raspunsul dvs. Asa voi face , sper sa si reusesc sa imi aprobe asa ceva.
Răspuns la discuția custodie comuna sau exclusiva?
patrascu razvan a scris:

Doar instanta de tutelă, pentru motive temeinice, poate stabili că doar un părinte exercită autoritatea părintească, dar, chiar în acest caz sotul care nu mai are exercitiul drepturilor părintesti are dreptul de a veghea la cresterea si educarea copilului si dreptul de a consimti la adoptia acestuia.

ART. 398
Exercitarea autorităţii părinteşti de către un singur părinte
(1) Dacă există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului, instanţa hotărăşte ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinţi.
(2) Celălalt părinte păstrează dreptul de a veghea asupra modului de creştere şi educare a copilului, precum şi dreptul de a consimţi la adopţia acestuia.

Reglementări anterioare:
- alin. (1): art. 43 alin. 1 din Codul familiei
- alin. (2): art. 43 alin. 3 din Codul familiei




Buna seara,

Din art 398, alin 1 , ref la interesul superior al copilului, deduc ca poate sa se refere si la abuzul psihic la care este supus minorul , prin faptul ca este nevoit sa asiste la astfel de situatii?
multumesc!
buna ziua,

as dori sa va intreb : in conditiile in care tatal vine in vizita la minor si incepe sa faca scandal: cearta, injuraturi la adresa mea..pot avea castig de cauza pt custodia exclusiva a minorului?