Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Claudiu este a doua persoana de pe forum cu,cunostinte peste medie, pe care o "elimini".Incearca si tu te rog sa fii maleabil cu utilizatorii de la care mai poti pricepe cate ceva.Ms
Claudiu, eu tind sa-i dau dreptate lui isis. E evidenta intentia legiuitorului in privinta acestei modificari (chiar daca nu e cea mai logica) si asta se vede in textul legal: "Acţiunea penală se pune în mişcare de procuror, prin ordonanţă, în cursul urmăririi penale, când acesta constată că există probe din care rezultă că o persoană a săvârşit o infracţiune şi nu există vreunul dintre cazurile de împiedicare prevăzute la art. 16 alin. (1).
Prin urmare, trebuie sa fie o up "in curs", prevederea legala distinge clar, iar noi nu putem sa adaugam la lege. In exemplul tau cred ca e suficient sa audieze 1-2 martori pt ca apoi sa poata pune in miscare actiunea penala.
Parerea mea.
Claudiu90 a scris:
Bun si daca il prinde in flagrant, sunt 100 de martori si ala mai si recunoaste, de ce nu se poate intocmi o singura ordonanta care sa dispuna atat inceperea in rem, cat si continuarea asupra persoanei + pmap?
Pentru ca esti obligat sa oferi garantiile prev. de art.6 CEDO. Chiar si in cazul infractiunii flagrante. Ce au vazut 100 trebuie administrata proba ca la carte si cu respectarea drepturilor tututor partilor si subiectilor procesuali.Procesul-verbal de constatare a infractiunii flagrante nu este mijloc de proba ci doar act de sesizare.